Vegán, tudatos és fenntartható étkezés: ilyen volt az Egyél jól, hogy jól legyél rendezvény

Hírek

Vegán, tudatos és fenntartható étkezés: ilyen volt az Egyél jól, hogy jól legyél rendezvény

Vegán pecsenyezsír, hamis májas, vagy épp túrókrém, amely semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz – ilyen ínyencségeket kóstolhattak meg a látogatók a BBC Good Food magazin és a Henkel Magyarország Kft. első közös rendezvényén. Az Eat Smart eseményen edukációs beszélgetések által nyerhettek új információkat a látogatók a vegán, tudatos és fenntartható étkezésről.

Az unikális esemény kapcsán Dr. Fábián Ágnessel, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

henkel2.jpg

„Fontos számunkra munkatársaink egészsége. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás pozitív hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre”

Honnan származik az Eat Smart Day alapötlete? 

Évekkel ezelőtt indult útjára a Henkel Global Health nemzetközi programunk, mely minden évben munkatársaink fizikai és mentális egészségére fókuszál egy-egy kiemelt témával. Az idén az Eat smart Take part tematikára épül a teljes kampányunk, ahol a középpontban az egészséges étkezés, táplálkozás áll.

Zero waste rendezvény: volt-e már hasonló a Henkel történetében Magyarországon?

Nem volt még, ez volt az első zero waste rendezvényünk, de szeretnénk hagyományt teremteni.

henkel3.jpg

Mit tesz a vállalat a zero waste jegyében a rendezvényen túl? Ügyel-e a helyi együttműködésekre?

A fenntarthatóságot nem csak hangoztatjuk, központi eleme vállalati jövőképünknek. Rövid- és hosszútávú fenntarthatósági stratégiánkban többek között olyan célokat fogalmaztunk meg, mint a környezet védelme és klímasemleges vállalattá válás, a nagyobb értékteremtés kevesebb ráfordítással, illetve a közösségek támogatása. Ezért nemzetközi és helyi szinten is számtalan sikeres együttműködéseket, kezdeményezéseket valósítunk meg tevékenységünk, valamint márkáink, termékeink által.

henkel4.jpg

Miért fontos a Henkel vezetésnek a munkavállalók Eat Smart/egészséges étkezés edukációja?

A Henkel egyik vállalati értéke maga a munkavállalók. Fontos számunkra munkatársaink egészsége. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás pozitív hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre. A tudatos, egészséges táplálkozás szellemileg is frissen tart, energiával tölt fel, ezáltal kihat teljesítményünkre. Mindezek miatt lényeges, hogy munkavállalóinkat az egészséges táplálkozásra oktassuk és buzdítsuk.

henkel5.jpg

A Henkel családi vállalkozásból vált multivá, mit tesz mégis, hogy a vállalaton belül családi maradjon a hangulat?

Vállalatunk nagy múltra tekint vissza, idén 147. éve annak, hogy Fritz Henkel 1876 szeptember 26-án megalapította a vállalatot. A családias vállalati szellem örökségünk és vállalati kultúránk része. Az alapítást minden évben világszerte ezen a napon, közösen, együtt ünnepeljük. Ilyenkor a munka mellett időt szakítunk egy kis közös ünneplésre, és megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük munkatársainknak elkötelezett munkáját. Ezek mindig örömteli, jó hangulatú rendezvények szerte a világon.

Kóstoltátok már az ehető tányérokat? Hogy ízlett? Illetve melyik állomás ételei keltették fel az érdeklődéseteket?

Még nem kóstoltam, és megvallva őszintén, picit fenntartásokkal kezeltem. Sok kolléga azonban kíváncsiságból falatozott belőle. A további útját a tányéroknak sokkal érdekesebbnek tartottuk, hiszen mindet összegyűjtöttük és elvitettük egy kertészetbe, ahol a komposztálóra került.

Galériához klikk a képre!

#zerowaste #EatSmart #globalhealthcampaign #HSC

Fotók: Kurdi Zoltán




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ez az üzletlánc lett az Év egészségtudatos kereskedője 2022-ben
Egyre többen vannak Magyarországon, akik valamilyen érzékenységgel rendelkeznek, illetve tudatosabban szeretnének étkezni. A SPAR az országos hálózatában több mint 1500 féle árucikket kínál számukra, s kiemelten kezeli az egészségtudatos életmód népszerűsítését is.


Hírek
Legyen a mozgás és az egészség a nyár főszereplője!
Bár az elmúlt bő egy év a legtöbbek számára nem az aktív, hatékony munkát, fejlődést jelentette, Czanik Balázs számára azonban igen. A Capoeira aerobik megalkotója a pandémia okozta „üresjáratot” kihasználva csapatával új receptkönyvet és új programokat dolgozott ki, melyekkel most rukkol elő, hogy az elkövetkezendő időszak az egészségről és a mozgásról szóljon.


Hírek
Többezer pedagógus vált diabmentorrá
Hogyan kell vércukrot mérni, melyek a rosszullét jelei egy cukorbeteg gyereknél, hogyan adják be az inzulint: ilyen és ehhez hasonló gyakorlati tudást kapnak a DiabMentor továbbképzésen azok a pedagógusok, akik segítik az óvodákban és az iskolákban az érintett gyerekeket tavaly ősz óta.


Hírek
Ezek a legjobb megbújó terek a városban
A Kossuth vagy a Szabadság teret mindenki ismeri, de ki hallott már a Csaba térről? A főváros környezeti gazdagságához azok az ismeretlen, sokszor eldugott terecskék is hozzátartoznak, amelyekről szinte csak a helyiek hallottak – nekik viszont ezek jelentik az élő természetet, a kikapcsolódást, a zöldet, a nyugalmat. Íme Budapest eldugott, "titkos" terei!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság