Egy Csepp Világnap a MOM Sportban

Hírek

Egy Csepp Világnap a MOM Sportban

Új, különleges programokkal várja Erős Antónia és alapítványa a kicsiket és nagyokat az Egy Csepp Világnapon november 19-én a vasárnap 10-től 18 óráig a MOM Sportban. Az ingyenes családi egészségnapon a már hagyományos szűrések mellett lesz koncert az RTL szuperprodukciója, a The Voice döntőseivel, bátorság próba az állatkerttel, Teddy Maci kórház, előadások, és többek között fellép az Alma Zenekar és a Kolompos Együttes. Aki időben érkezik, Magyarország Cukormentes Tortáját is megkóstolhatja. A Nemzetközi Diabétesz Világnaphoz kapcsolódva 15 órakor indul a hagyományos Diabétesz Séta.

Az idei rendezvényen az Egy Csepp Figyelem Alapítvány számos programmal készül a családok számára. A gyerekeket bátorságpróbával és „állati jó” játékokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert standja, ismét megnyílik a közkedvelt Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüss macikat, közöttük egy” cukorbeteg mackót” is „gyógyíthatnak” orvostanhallgatókkal együtt. A KiDS és TEENS Birodalomban a kisiskolásokat teszik próbára okoseszközök és hagyományos játékok segítségével, míg a legkisebbeknek a Mesekert-interaktív játszóház és az ingyenes ugrálóvár nyújt önfeledt perceket.

Az Egy Csepp Világnap színpadán népszerű műsorvezetők – Barabás Éva, Erős Antónia, Rábai Balázs - interaktív talkshowkban szakorvosokkal beszélgetnek az egészségmegőrzésről. A zenei programról a kicsiknek az Alma Zenekar és a Kolompos Együttes, a felnőtteknek a The Voice Magyarország tehetségkutató műsor döntősei és a Varga Feri-Balássy Betty páros gondoskodik. A zenészek, énekesek részt vesznek szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon is, ugyanis egész nap bárki megméretheti egyebek mellett a vércukorszintjét, a vérnyomását, ellenőriztetheti látását, a férfiak a prosztatájuk egészségéről is képet kaphatnak egy csepp vér alapján. Szakembertől bőrgyógyászati, diabetológiai, táplálkozási, vese és fogászati tanácsokat kérhetnek a látogatók.

egy6.jpg

Az időben érkező látogatók megkóstolhatják Magyarország Cukormentes Tortáját, a Kikeletet a rendezvény főtámogatója, a 77 Elektronika jóvoltából.

A Nemzetközi Diabétesz Világnaphoz kapcsolódva Erős Antónia vezetésével 15 órakor indul a hagyományos Diabétesz Séta, melyhez bárki csatlakozhat. Ezzel a programmal arra hívják fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

A rendezvény főtámogatója a 77 Elektronika Kft., támogatója a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az AstraZeneca, a Sanofi, a Beurer és a Cerave. További információk: egycseppfigyelem.hu




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Kiderült, melyek a legkevésbé kedvelt kerti munkák
A magyarok kertgondozási szokásait mérte fel a kültéri elektromos termékeket gyártó svéd cég, a Husqvarna: a Pulzus által készített reprezentatív kutatásból kiderül, hogy milyen gyakran végeznek kerti munkát a magyarok nyáron, hogy mennyi pénzt költenek átlagosan a kertápolásra és hogy kinek a feladata otthon a fűnyírás.   


Hírek
Szezonális és karácsonyi dekorációk a Christmasworld-ön
A Christmasworld a szezonális és a karácsonyi dekorációk vezető nemzetközi szakvásáraként kijelöli a következő ünnepi szezon trendjeit. A Messe Frankfurt megbízásából ehhez gyűjt inspirációt világszerte a bora.herke.palmisano stílusügynökség. A szakemberek 2024. január 26. és 30. között három meghatározó stílustrendet mutatnak be a Christmasworld-ön: a 4.1-es csarnok előterében található, a kiállítók termékeivel díszített Trend Area a kereskedelem elé tárja, hogy mely új dizájnok, színek, anyagok és technikák jutnak most fontos szerephez.


Hírek
Növekszik a kereslet a SPAR mentes és egészségtudatos termékei iránt
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is! Az áruházlánc folyamatosan bővülő kínálatában már ezernél is több terméket kínál speciális táplálkozási igényekre.


Hírek
Telepítsen napelemes rendszert még 2023-ban!
Rövid és hosszú távon is jó döntést hozunk, ha minél gyorsabban, még az ősz kezdetéig elindítjuk napelemes beruházásunkat. A gyorsaság ésszerű indoka, hogy 2024. január 1-jétől megszűnik a lakosság számára kedvező, a termelést és fogyasztást alapul vevő szaldós elszámolás, és az európai uniós jogszabályoknak megfelelően Magyarország is áttér a bruttó elszámolásra: vagyis a pillanatnyi betáplálás és fogyasztás alapján kalkulálják majd az árakat. Emiatt azonban a nyári hónapokban rendelkezésünkre álló többlet napenergia forrás „elvész”, hiszen annak ellenértékét nem tudjuk a téli, kevésbé termelékeny hónapokra átvinni.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság