Fakitermelőként is van lehetőség a fejlődésre: képezze magát tovább lakott-területi fakitermelőnek

Hírek

Fakitermelőként is van lehetőség a fejlődésre: képezze magát tovább lakott-területi fakitermelőnek

Egyre nagyobb igény van az olyan szakemberek munkájára, akik szakszerűen, az előírásoknak megfelelően, biztonságosan el tudják végezni a lakott területeken felmerülő fakitermelési feladatokat, ezért akik már rendelkeznek kellő szakmai tapasztalattal, bátran élhetnek a továbbképzés lehetőségével.

A fakitermelő olyan szakember, aki az erdőkben és erdőterületeken végzi a fakitermelési tevékenységeket. A fő feladata a faanyagok előállítása, kivágása és feldolgozása az erdőkben, például erdőgazdálkodási területeken vagy más vidéki környezetekben. A fakitermelőknek az erdőgazdálkodás, a faanyagok minőségi kiválasztása, a fakitermelési technikák és a fenntartható erdőgazdálkodás ismeretei is fontosak, míg a lakott-területi fakitermelő olyan szakember, aki fakitermelési tevékenységeket lakott területen is engedéllyel végezhet, legyen szó magánházak területén található fákról, parkokról, közterekről vagy út-és építési területekről.

kepzes1.jpg

Miért érdemes már meglévő tapasztalattal, lakott-területi fakitermelő tanúsítványt is szerezni? 

A lakott területeken történő fakitermelés során a fő szempont a lakosság biztonsága. A lakott-területi fakitermelő képzés során megtanulhatják, hogyan végezhetik a fakivágásokat úgy, hogy minimálisra csökkenjen a környezeti károk és az emberi sérülések lehetősége. Mindemellett rendkívül fontos, hogy megőrizzük a városban lévő zöld területeket, mivel ezek kulcsszerepet játszanak a levegő minőségének javításában, és hozzájárulnak a vonzó és élhető városkép fenntartásához. 

Amennyiben szeretné eddigi szakmai tapasztalatai lakott területen is kamatoztatni, jelentkezzen a DEKRA Akademie Lakott-területi fakitermelő képzésre, amely az ország több pontján is meghirdetésre kerül, így lehetősége van bárkinek a lakhelyéhez a lehető legközelebb elvégezni a képzést. (x)

Fotó: KRQ




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Kezdődik az iskola: öt DIY ötlet tanulószobába
Lassan véget ér a nyár és becsöngetnek az iskolába is. Készülj fel már most a sulikezdésre és lepd meg gyerkőcödet egy saját kézzel készített kiegészítővel, bútordarabbal!


csináld magad
Kreatív bútordarabok a gyerekszobába
Az iskolakezdés egy remek apropó lehet arra, hogy egy kicsit felfrissítsd a gyerkőcök szobáját. Cikkükben most néhány kreatív ötletet ajánlunk!


Gyerkőc
Tanulóasztal két kisdiákra szabva
Két – egy hat- és egy tízéves – gyermek részére készült ez a tanulóasztal 18 mm-es táblásított borovi fenyőből. Méretei: 280×135×72 cm.


Gyerkőc
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!
Bár még javában dübörög a nyár, vészesen közeledik a tanévkezdés. És vele a problémák. De mindenre van megoldás!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság