Új tetőcserepet kaptak az óvodák, iskolák

Hírek

Új tetőcserepet kaptak az óvodák, iskolák

Országszerte 13 gyermekintézmény és 2 műemlék épület részesül idén támogatásban az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A közel 14 millió forint értékben érkezett felajánlásokra idén 23 intézmény pályázott.

Fontos a segítségnyújtás

Az idén 100 éves Terrán úgy döntött, támogatásával idén is csatlakozik a Várépítő pályázat mecénásaihoz. A tetőcserepek alapanyaga, a beton, több ezer éves múlttal rendelkezik, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír, ezért kitűnő és hosszú távú megoldás a gyakran anyagi nehézségekkel küzdő intézmények számára is.

A nyertesek

A kétmillió forint + áfa értékű beton tetőcserép ezúttal két gyermekintézményhez került. A Fráter Erzsébet Általános Iskola tetőfelújítása a biztonság növelését, a beázás megszüntetését és az energiahatékonyságot fogja szolgálni. A Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség képviselői is nagy munkába kezdenek, ott a tanítói lakást alakítják át ifjúsági közösségi házzá a szakemberek.

Ugyancsak nagy örömünkre szolgál, hogy néhány napja készült el a tavalyi nyertes, a nagycsécsi Micimackó Óvoda tetőfedése. A felajánlott tetőcserepet a Tető Építők Egyesülete (TEGY) társadalmi munkában építette be, és ez is kitűnő példája a jó cél érdekében történő összefogásnak. Mostanában készült el a 2019-ben támogatottak közé került Dömösi Szivárvány Óvoda fedése is, ahol a kivitelezést az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége szakemberei (ÉMSZ) végezték el” – mondta Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Domos_Szivarvany_ovoda.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Új tanév, új gyerekszoba: 5 tipp a szakértőtől
Mindjárt kezdődik a tanév, de a gyerekszoba felújítását nem jó az utolsó pillanatokra hagyni. Érdemes néhány szakértői tippet megfogadva újragondolni a gyerekszobát és a tanulósarkot, hiszen a profik sokat segíthetnek a költséghatékony, mégis mutatós végeredmény elérésében.


Gyerkőc
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!
Bár még javában dübörög a nyár, vészesen közeledik a tanévkezdés. És vele a problémák. De mindenre van megoldás!


csináld magad
Kezdődik az iskola: öt DIY ötlet tanulószobába
Lassan véget ér a nyár és becsöngetnek az iskolába is. Készülj fel már most a sulikezdésre és lepd meg gyerkőcödet egy saját kézzel készített kiegészítővel, bútordarabbal!


csináld magad
Kezdődik az iskola: öt saját kezűleg készített íróasztal
Hamarosan itt a szeptemberben, ami azt jelenti, elkezdődik az iskola. Turbózd fel a gyerkőc szobáját, készítsd neki új tanulósarkot, íróasztalt! Íme öt kreatív barkácsötlet!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság