A gyertyákat, illatgyertyákat manapság a legtöbb gyártó csinos kis üvegekbe tölti, amikkel azonban első ránézésre nem sokat tudunk kezdeni, ha a kanóc leég. Egy kis fantáziával azonban ezeket is újra lehet hasznosítani, így megmenthetjük őket a kidobástól.
Szeretsz reggelire gyümölcsös zabpelyhet enni? Ezt az egészséges, finom reggelit nyugodtan elkészítheted egy alaposan megtisztított gyetyásüvegben is, amit aztán tegyél hűtőbe. Másnap reggelre tökéletesen összeérnek az ízek!
A megvásárolt aprószemű élelmiszert sokan műanyag vagy fém edénykékben tartják, erre a célra pedig kiválóan alkalmas a gyertyaüveg is. Kellő tisztítás, mosogatás után nyugodtan tedd ebbe a lencsét, babot!
Ha akad olyan gyertyásüveged, aminek nincsen teteje, akkor sem kell kidobnod, ezeket használhatod növények gyökereztetésére az ablakpárkányon, de akár a friss petrezselymet is beleállíthatod.
A fermentált ételek elkészítéséhez olyan üvegre van szükséged, ami légmentesen zárható, szóval erre csak a befőttesüvegek, illetve a csatos gyertyaüvegek alkalmasak. A fermentálásról itt olvashatsz bővebben!
A régi gyertyák tégelyei, üvegei kiválóak lehetnek a DIY ajakápolók és krémek tárolására, hiszen jól zárhatók és esztétikusak. Akár ajándék is lehet így belőlük!
Az illatgyertya üvegének újrahasznosításra az az egyik legkézenfekvőbb módszer, ha újabb gyertyát készítesz bele. Olvaszd ki az üvegből a maradék viaszt és add hozzá ahhoz, amit az új gyertyához vettél. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a gyertyaöntésnek, itt találsz egy szuper módszert!
2024. szeptember 26. 14:00
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.