Ilyen egy modern ifjúsági szálló: nézd meg belülről is

Hírek

Ilyen egy modern ifjúsági szálló: nézd meg belülről is

Ha ifjúsági szállókról van szó, legtöbben a régi típusú, szabványosított, ódivatú épületekre asszociálnak, azonban manapság a legtöbb, kifejezetten fiatalokra specializálódott szálláshely modern, jól felszerelt és fenntartható módon épül. A korábbi évszázad trendje újfent felszállóágban van.

Új és fenntartható arculat

A klasszikus értelemben vett diákszállók világszerte kiemelt népszerűségnek örvendenek, ugyanis fiatalok tömegei veszik birtokukba nyaranta a hangulatos helyszíneket kikapcsolódás céljából. Magyarországon is évtizedes hagyománya van a diákszállóknak, olykor jól esik kiszakadni a rohanó mindennapokból és a városi környezetből az érintetlen természetbe, amely során az olcsó szálláslehetőségek is fontos szerepet játszanak.

A németországi Bayreuth városában található, a helyiek számára ikonikus jelentéssel bíró ifjúsági szállás valódi modern, új és fenntartható arculatot kapott. A kivitelezők továbbra is a közösségi életet tartották szem előtt, akik nem mindennapi módon egy áttetsző és szokatlan kialakítású, magas központi helyiséggel rendelkező komplexumot álmodtak meg.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 5.jpg

Fontos szempont volt a biztonság

A bayreuthi új épülethez egy y-alakú alaprajzot választottak, melynél a hosszú és a két rövidebb szárny egy több emeletet átfogó központi helyiségben ér össze, s melyben minden funkcionális zóna megtalálható, a közösségi összejövetelek kézenfekvő helyszíne. A látványos átalakításból a Hörmann is kivette a részét, a vállalat alumíniumból készült tűz- és füstgátló ajtóelemeit használták fel. 4 db T60 tűz- és füstgátló alumínium ajtó választja el a kétemeletnyi magas központi helyiséget a földszinten és az emeleten a két szárnytól, ahol az ifjúsági szálló vendégszobái helyezkednek el. A biztonság is központi szerepet játszott, ugyanis a termék maradéktalanul megfelel a tűzgátlási követelményeknek és igazodnak a környezet igényes építészeti megoldásaihoz.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 3.jpg

Különleges kivitelezés

Az áramló formákat mi sem bizonyítja jobban, mint az a különleges kivitelezés, amely az épületet több ferde szinttel köti össze, mintegy akadálymentes rámpák sorát eredményezve, s így kapcsolódik össze a külső és belső tér, elkerülve a 45 szoba egyhangú egymás melletti elrendeződését.

A jövőbe illő ifjúsági szálló belső tereinek mottója: „masszív, de mégis otthonos”. Az ingatlan egyszerű, de minőségi és innovatív megvalósítását a kifogástalan alapanyagok tették lehetővé, amelyekkel a tervezők elkerülték a túlzott komplexitást és érzékenységet arra nézve, ahogyan a fiatalok használják ezeket. A felső-frankföldi szálló könnyű szerrel felveheti a versenyt bármelyik sikkes világvárosi hostellel és száműzi a több mint százéves berögződéseket a diákszállók állapotáról.

PM 1934 Objektreportage Jugendherberge in Bayreuth_Bild 6.jpg

  • Helyszín: Universitätsstr. 28, 95447 Bayreuth, Németország
  • Építtető: Deutsches Jugendherbergswerk e.V.
  • Építész (terv): LAVA – Laboratory for Visionary Architecture, Berlin, Németország

Fotók: Hörmann




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Újdonságok a Hörmann kínálatból a Construmán
A Hörmann Hungária Kft. a 2020-as évben ismét számos újdonságot mutat be az építőipar egyik csúcseseményén, a Construma kiállításon. A vállalat idén a Duragrain felületekre, a kapunyitás 4. meghajtásgenerációjára, illetve a faajtókra helyezte a fókuszt.


Hírek
Higiénikus megoldások nyilvános épületekhez
Az elmúlt időszakban kiemelt fókuszba került a higiénia és az ehhez kapcsolódó megelőző intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfőképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek. A nagy forgalmú közösségi tereknél kiváló megoldásnak bizonyulhatnak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ajtók.


Gép- és anyagújdonságok
Megújult elosztósorok a Legrand kínálatában
Az elektromos eszközeink száma és energiaigénye folyamatosan növekszik, sok esetben pedig nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű dugalj a konyhában, hálószobában vagy akár az irodában. Erre kínál megoldást a Legrand megújult elosztósor és elosztódugó kínálata.


Gép- és anyagújdonságok
Dagály Úszóaréna: a Hörmann szakértelem újabb mérföldköve
Majdnem 400 speciális ajtót épített be a Hörmann a Dagály Úszóaréna épületkomplexumába.








Gép- és anyagújdonságok

Őserdő és tenger a tapétán








Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság