A garázskapu az internetre költözik

Szerszám-anyag

A garázskapu az internetre költözik

A Hörmann új rendszerével okostelefonunk válik a garázs- és kertkapu, valamint a bejárati ajtó és a kültéri világítás távirányítójává.

Egyedülálló innovatív vezérlési technológiát mutatott be a Hörmann cégcsoport, amely már a magyar piacon is elérhető: okos eszközeinkre költöztette a már eddig is népszerű vezérlési rendszereinek távirányítóját.

A BiSecur Gateway alkalmazással okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint minden más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszköz is, mint például a lámpák.

A BiSecur rendszer a meglévő megoldásoknál azért is biztonságosabb, mert egy, az online banki szolgáltatások során is használt titkosítással kódolja a kéziadó rádiójelét.

 „Ma már nem utópia az okos otthon megteremtése – az új Gateway alkalmazással nem csak irányítani tudjuk rendszereinket, hanem lekérdezhetjük aktuális állásukat is, így nem marad többé nyitva egy bejárati ajtó, vagy kertkapu sem.

Az eszköz gyorsan telepíthető, könnyen konfigurálható, így bárki számára könnyedén használható.” – mutatott rá Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A BiSecur Gateway egy hálózati kábellel vagy Wifi-n keresztül egyszerűen összekapcsolható a háztartásban működő routerrel.

A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur App-pal történik. Az új rendszert a www.bisecur-home.com oldalon kell regisztrálni, azt követően már vezérelhető is garázskapunk vagy éppen a bejárati ajtónk mobileszközünk segítségével. Az egyszeri regisztráció egy tanúsított Hörmann weboldalon történik, így garantálva a legmagasabb fokú adatbiztonságot.

Az ismétlődő élethelyzetekhez, mint például a mindennapos „hazaérkezés”, amely során először az udvari kaput, majd a garázskaput kell kinyitni, az applikáció a „szcenárió” (magyarul forgatókönyv) funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani a parancsokat. Az alkalmazásban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözésére kérjük meg a szomszédot, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

A Hörmann által bevezetett BiSecur rendszer extrém magas – 128 bites – biztonsági szintet képvisel. A titkosítási eljárását a bochumi Ruhr Egyetem biztonsági szakértői vizsgálatai is alátámasztják, így független szakértők által is bizonyított, hogy a rádióforgalom olyan védettségi szinten zajlik, mint az online bankolás.

hormann.hu

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Higiénikus megoldások nyilvános épületekhez
Az elmúlt időszakban kiemelt fókuszba került a higiénia és az ehhez kapcsolódó megelőző intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfőképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek. A nagy forgalmú közösségi tereknél kiváló megoldásnak bizonyulhatnak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ajtók.


Otthon-bútor
Álomház lenyűgöző panorámával
Szó szerint behódol Pécs városa annak a családi háznak, amelyet Gálosi Bettina tervezett a „Stílus és Otthon – Jövő otthonai” pályázatára.


Hírek
Stílusos és biztonságos garázskapuk ipari környezetben is
Már megszokhattuk, hogy minden háztartás garázskapuja és bejárati ajtaja más és más. Egyrészt védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolás ellen, ugyanakkor pedig a házak egyik legszembetűnőbb elemét képzik. A garázskapuk már nemcsak otthonunk mindennapjait teszik biztonságosabbá, rugalmasabbá és színesebbé, hanem már ipari környezetben is jelentős újítások tűnnek fel a piacon.


Gép- és anyagújdonságok
Garázskapu-újdonságok
77 újdonság, 6%-os növekedés és 8,5 milliárdos forgalom 2018-ban a Hörmann-nál.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság