Süssünk-főzzünk a szabadban!

Kert-balkon

Süssünk-főzzünk a szabadban!

Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.

Az egyes elemek maradék anyagokból, 20×20-as zártszelvényből, különböző lemezekből, hegesztéssel és szegecseléssel, hőálló ezüsttel lefestve készültek.

A bemutatott látványkonyhának már a kivitelezése is örömet okozott, hát még az ott készült ételeket fogyasztó családtagok és barátok elégedettséget sugárzó visszajelzései! És most lássuk a részleteket:

A három forgónyársas grillező hajtóműve külföldről származik, az elemes motor itthon is beszerezhető. Az állványon egyidejűleg elhelyezhetők a szükséges segédeszközök.

 

Az előkészítő asztal tetejére – hogy tartós legyen – Ferenc gránitlapot vágatott, s az oldalára helyezte a papírtörlő tartóját. A vágódeszkát parkettadarabokból, ragasztással készítette. Az asztal tetején készenlétben áll a kürtöskalács sütőhengere.

 

 

A gázzal működtetett, tartóállványos dupla sütő kiegészítői igény szerint cserélhetőek. ezen a képen a krumplisütő és a lávaköves sütő látható...

 

 

... ezen a fényképen a főzőlap és a vok...

 

 

...ezen a fotón pedig a tárcsa és a vok tartói láthatók. A félkörívben meghajlított szélfogók teljes körben állíthatóak, a gázégők közepe a csőre helyezhetőség érdekében lyukas.

 

 

A konyha fontos berendezései közé számít a halfüstölő is, amelyet Ferenc egy 60 literes hordóból készített: a bepácolt halak a fölső két rácson füstölődnek.

 

 

A szabadtéri látványkonyha kiegészítője a – szintén saját készítésű – faszén begyújtó...

 

 

...valamint a bográcsállvány (az előtérben baloldalt), amelynek tűztere fölött természetesen szalonna is süthető nyárson, ha igény van rá.

2017. május 10. 12:55




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hogyan süssünk gesztenyét? Útmutató kedvenc téli finomságunk elkészítéséhez
Ötletek
Hogyan süssünk gesztenyét? Útmutató kedvenc téli finomságunk elkészítéséhez
A sült gesztenye a téli hónapok egyik legnagyobb sztárja, szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné. Könnyen elkészíthető házilag is, mutatjuk, mik a legfontosabb lépések!


Érdekli, hogyan készülnek a minőségi és ízletes párlatok? Tanulja meg egy pálinkakészítő képzésen!
Ötletek
Érdekli, hogyan készülnek a minőségi és ízletes párlatok? Tanulja meg egy pálinkakészítő képzésen!
A pálinkafőzés hosszú múltra tekint vissza Magyarországon, hagyománya pedig a mai napig él. A pálinka igazi hungarikum, nem csupán egy ital, hanem fontos kulturális, gasztronómiai és társadalmi szerepet is betölt. A modern, minőségi párlatkészítés azonban igényel némi szakmai felkészülést. A felnőttképzésben elérhető pálinkakészítő tanfolyam lehetőséget nyújt arra, hogy a párlatkészítés nagymesterévé váljon.


6 borzongató, fekete ételkülönlegesség Halloweenre: el mernéd készíteni őket?
Ötletek
6 borzongató, fekete ételkülönlegesség Halloweenre: el mernéd készíteni őket?
Szinte már csak napok vannak hátra Halloween estéig, ideje kitalálni, mi legyen aznap a menü. Fekete csirkeszárny? Fekete tészta? Kerüljön az asztalra fekete sütemény is?


Kiskonyha: gyakoroljuk a sütés-főzést!
Szerszám-anyag
Kiskonyha: gyakoroljuk a sütés-főzést!
Melyik gyerek ne szeretne segíteni anyának a konyhában, apának a bogrács mellett? (Vagy fordítva.)
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2025

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság