Érdekli, hogyan készülnek a minőségi és ízletes párlatok? Tanulja meg egy pálinkakészítő képzésen!

Ötletek

Érdekli, hogyan készülnek a minőségi és ízletes párlatok? Tanulja meg egy pálinkakészítő képzésen!

A pálinkafőzés hosszú múltra tekint vissza Magyarországon, hagyománya pedig a mai napig él. A pálinka igazi hungarikum, nem csupán egy ital, hanem fontos kulturális, gasztronómiai és társadalmi szerepet is betölt. A modern, minőségi párlatkészítés azonban igényel némi szakmai felkészülést. A felnőttképzésben elérhető pálinkakészítő tanfolyam lehetőséget nyújt arra, hogy a párlatkészítés nagymesterévé váljon.

Milyen egy finom pálinka?

Sokan, sokféleképpen gondolják ezt ízvilág, erősség, aroma szerint. Magyarországon a 20. század előtt leginkább szilvából készült párlat, később egyre többféle gyümölcsből készítettek pálinkát. Ma már a leggyakoribbak között említhető a körte, alma, kajszibarack, szőlőtörköly, meggy és a cseresznye is.

A klasszikusok mellett, különböző társítások és ízesítések szerint, újabb és újabb variációkat hoztak be a köztudatba. Minden fajtának megvan a maga jellegzetessége, illata és aromája, az az egyedisége, amiért olyannyira kedveltek. A DEKRA Akademie pálinkakészítő képzését elvégezve, olyan szakemberré válhat a tanuló, aki magabiztosan mozog a különféle eljárások, technológiák világában, alaposan ismeri a különböző gyümölcsfajtákat, és képes magas minőséget képviselő terméket előállítani. A kurzus során megtanulja a megfelelő alapanyagok kiválasztásának módját, a főzési folyamat optimalizálását és a pálinka minőségének ellenőrzését is.

dekra1.jpg

Vállalkozásindítást is fontolgat?

Ha van olyan terméke, akár egy klasszikus szilva, körte, birs, meggy pálinka, akár olyan egyedi ötlete, ami különböző gyümölcsök, esetleg zöldségek házasításából alkotna meg és szeretné ezt a párlatot szélesebb közönséggel is megosztani, ne habozzon!

A DEKRA Akademie pálinkakészítő tanfolyamán a gyakorlati és elméleti rész mellett naprakész információkat is szerezhet az aktuális piaci igényekről, a jogszabályi követelményekről és olyan üzleti ismeretekkel is gazdagodhat, amelyek segíthetnek egy sikeres vállalkozás üzemeltetésében. (x)

Fotó: KRQ




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Fakitermelőként is van lehetőség a fejlődésre: képezze magát tovább lakott-területi fakitermelőnek
Egyre nagyobb igény van az olyan szakemberek munkájára, akik szakszerűen, az előírásoknak megfelelően, biztonságosan el tudják végezni a lakott területeken felmerülő fakitermelési feladatokat, ezért akik már rendelkeznek kellő szakmai tapasztalattal, bátran élhetnek a továbbképzés lehetőségével.


Hírek
Támogatás a vízszerelő és gépészeti képzésben résztvevő diákoknak
A Grohe Magyarország egy frissen átadott oktatóteremmel támogatott egy budapesti szakképző iskolát hosszútávú jótékonysági programjának keretein belül. 


Hírek
Új szakmákat tanulnak a mesteremberek
Az európai energiaválság és a hazai építőiparban tapasztalható változások miatt jelentősen megnőtt az elmúlt hónapokban az energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó szakmák iránti képzési kereslet.


















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság