Óriás gyártó, kis lábnyommal

Hírek

Óriás gyártó, kis lábnyommal

A Hörmann élen jár a zöld technológiák, a CO2 lábnyom csökkentése és a klímavédelem szüntelen hangsúlyozása mellett. A folyamatos innováció, a gyártástechnológia és a tudomány fejlődésének köszönhetően, már több, mint egy éve karbonsemlegesen jut el a lakossági ügyfelekhez minden termék, az ipari szegmensben pedig az egyik legalacsonyabb kibocsátónak számít a cég.

Azt már megtanultuk, hogy bolygónk és klímánk védelme nem tűr halasztást. Elemi érdekünk az, hogy a káros gázokat, környezeti terhelésünket csökkentsük, adott esetben zöld energiára „váltsuk” át. A Hörmann felismerve ezeket a kihívásokat, már hosszú évek óta fejleszti gyárait, melyeket a környezeti terhelés csökkentésének szellemiségében tesz.

A cég számára fontos a felelősségvállalás azon kibocsátásokért, amelyek telephelyeikhez és termékeikhez kapcsolódnak. A hangsúly mindig a kibocsátások folyamatos csökkentésén van. Ezért ezeket a maradék kibocsátásokat kompenzálja a cég. Mivel mindenféle „greenwashing” megoldást elutasít a Hörmann, ezt úgy teszi, hogy csak olyan tanúsított projektekbe fektet be, amelyek magas színvonalnak felelnek meg.

Az ilyen típusú befektetések köre, elsősorban megújuló energetikai projektek, hiszen ez a legkézenfekvőbb egy gyártói tevékenységet végző cég életében. Ezért többek között Indiában – ahol a Hörmann saját gyártóüzemével van jelen – szélerőmű projektek létrejöttét támogatják. Ez nem csak segíti a helyi infrastruktúra fejlesztését, hanem a helyszíni jelenlét miatt, közvetlen kapcsolat alakul ki az anyacég és a támogatott projekt között, mely így még fontosabbá válik a Hörmann számára.

Hörmann_zöld (1).png

„Ma már a projekt kivitelezési fázisában megtörténnek a klímaterhelési auditok, vizsgálatok elemzése. A tervezőasztalnál már tisztán látjuk, hogy milyen környezeti terhet ró egy-egy beruházás az adott területre, így sokkal inkább felelős döntések születhetnek, melyek közép- és hosszú távon egy élehetőbb bolygót hagyhatnak ránk” – mondta el a nemzetközi projektekkel kapcsolatban Szujó László ügyvezető, majd hozzátette: „Itthon is figyelünk a környezetvédelemre, a lehetőségeinkhez képest: korszerűsítettük a raktárépületünk, így mi kicsiben, helyben is hozzájárulunk a Hörmann globális céljaihoz.”

A klímavédelmi törekvés azért kiemelten fontos, mert a Hörmann által támogatott projektek különböző Fenntartható Fejlődési Célokra fizetnek be, és ezzel elősegítik a fenntartható fejlődést a projektországokban, például a helyi infrastruktúra fejlesztésével, munkahelyteremtéssel vagy a biodiverzitás védelmével. A klímavédelmi projektek pénzügyi támogatásával technológiai transzfer valósul meg a harmadik országokban, ahol gyakran hiányoznak ezek a pénzügyi eszközök a klímavédelembe történő befektetéshez.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában
A Genezis Green Max egy egyedülálló talajkondicionáló készítmény, a fenntartható és környezetbarát növénytáplálás nélkülözhetetlen eleme.


Gép- és anyagújdonságok
Tavaszi nagytakarítás a kertben
A tavasz a takarítás és metszés ideje, sok hulladék keletkezik a talajon. Környezet- és pénztárcabarát tippek.


Hírek
Egyre többen ismerik az ökocímkét
Jelentősen nőtt az Ökocímke (EU Ecolabel) ismertsége az elmúlt 5 évben a magyar fogyasztók körében, derül ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének friss kutatási adataiból. Itthon 32% ismerik a minősítést, míg az Európai Uniós átlag 30% körül mozog. 


Gép- és anyagújdonságok
Környezetbarát tapéta
A Flotex folyékony textil tapéta kizárólag természetes alapanyagokból készül. Alapját a textiliparban használatos pamut és más textilszálak adják, ezen kívül pedig kis mennyiségben cellulóz található benne. Nézzük, a környezettudatos tapétázás fortélyait.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság