Címvédés az Országos Fakitermelő Versenysorozat Döntőjében

Hírek

Címvédés az Országos Fakitermelő Versenysorozat Döntőjében

Szeptember 10-én már kora reggel minden adott volt ahhoz, hogy egy rendkívül jó hangulatú, izgalmas fakitermelő versenynek adjon otthont a Bábolnai Gazdanapok. A koronavírus-járvány után visszatérő, négy regionális fordulóval újrainduló STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjében 7 pályán összesen 28 csapat mutathatta meg szakmai tudását két fordulóban.

A versenyzőkre váró cser rönkök ugyan nem voltak vastagok, ám néhány darab nehezen hasadt, és kifogott egy-egy csapaton, így a felkészültség mellett a szerencsére is nagy szükség volt. Nem mindegy ugyanis, hogy a sorsolást követően melyik csapat milyen alapanyaggal dolgozhat. Császárról, Ásotthalomról, Ropolypusztáról és Bükkzsércről 7-7 csapat jutott be a döntőbe, ahol a favágóknak és tűzoltóknak két versenyszámban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

stihl2.jpg

Két versenyszám, 28 csapat

A kombinált versenyszámban a résztvevőknek először a döntés feladatot kellett minél precízebben elvégezniük, majd a kombinált darabolás, a gallyazás, a hossztolás, a darabolás és a hasítás következett, végül pedig a sarangolás. A döntő során ezúttal sem csak a gyorsaságon múltak a helyezések, bár az izgalmak tekintetében, a nézők részéről egyértelműen ez állt a középpontban. A fő cél viszont az volt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, de közben a lehető legpontosabban és legbiztonságosabban történjen a feladatok végrehajtása.

A kombinált versenyszámok szüneteiben folyamatosan zajlott a szerelés feladat teljesítése is, ahol már az első körben egy 18 másodperces lánccserélést láthatott a közönség Szép Szabolcstól, a Legények csapat versenyzőjétől. Ezt később a Nyírerdő Zrt.-től Magyar Márk múlt felül 16 másodperccel. Sokáig azt lehetett hinni, hogy a napi rekord is megszületett, de ekkor jött a barcsi tűzoltó, Vidák Balázs, aki még 1 másodpercet ezen is faragni tudott, így a szerelés legjobb ideje végül 15 másodperc lett, ami fantasztikus eredménynek számít.

stihl3.jpg

A legjobbak 2022-ban

A 2022-es döntőt végül a tavalyi jubileumi megmérettetés bajnoka, a Lengyel Lajos, Máté Viktor, Kiss Attila, Pankotai Zoltán összeállítású ÉSZAKERDŐ 100+ csapat nyerte meg nagyszerű teljesítménnyel, beváltva az augusztusi, bükkzsérci regionális fordulóban tett ígéretüket, miszerint az országosban is diadalt aratnak. Szintén jelentősen tudott javítani délelőtti formáján a Rittlinger Róbert, Juhász István, Bakó László és Bakó András összeállítású Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt., így 2019 után ismét dobogóra állhattak fel. A Gemenc Zrt. csapata a délelőtti forduló után még a második helyen állt, ám egy előzésnek köszönhetően végül a harmadik helyen zártak. A Mézes Gergely, Hideg Bence, Papp László, Bottyán Péter négyes komoly teljesítménnyel állhatott fel a dobogóra.

A díjátadón Bakon Gábor, az Andreas STIHL Kft. ügyvezetője, Szentesi Levente marketingvezető, valamint Szeremley Csaba főszervező adta át a díjakat és okleveleket: a harmadik helyezett 4x100 000 Ft értékű vásárlási utalvány érdemelt ki, míg a második helyezett 4x150 000 Ft-ot, a győztes gárda pedig 4x200 000 Ft-ot.

A tervek szerint tehát jövőre ismét lesz STIHL Országos Fakitermelő Verseny, és visszatér a szegedi Bajnokok Bajnoka favágó kupa is.

stihl1.jpg

Részletes eredmények

  1. Északerdő 100 (241 pont)
  2. Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. (261 pont)
  3. Gemenc Zrt. (290 pont)
  4. Amindenfáját (297 pont)
  5. Silvanus 2001 Kft. – Molnár Ervin ev (298 pont)
  6. KASZÓ Zrt – Dél-Alföld STIL Kft. (305 pont)
  7. Pilisi Parkerdő Zrt – Valkói Erdészet (324 pont)
  8. Alba Berkenye Kft. (328 pont)
  9. ÉSZAKERDŐ-ENCSITŰZ (341 pont)
  10. Bakonyi Bogvágó Banda (352 pont)



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Ultrahalk, elérhető árú, profi kerti gépek
Idén tavasztól már a vasárnap délutáni szieszta idején is nyugodtan nekiláthatunk a kertápolásnak: az eddig csak profi gépeiről ismert STIHL legújabb akkus kerti szerszámai az otthoni felhasználók számára is nagy erőt biztosítanak a kert karbantartásához, ám teszik ezt úgy, hogy működésük nem járt olyan zajjal, ami zavarná a szomszédok pihenését.


Gép- és anyagújdonságok
Így neveld a pázsitodat!
Gyepszellőztetés és gyeplazítás: valódi wellness a gyep számára.


Hírek
30 éves lett Magyarország vezető kerti gépeket forgalmazó vállalata
November 15-én ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját az Andreas Stihl Kft. Az állófogadással egybekötött sajtótájékoztatón Bakon Gábor, a vállalat ügyvezetője rámutatott: az elmúlt három évtizedben céljaikból semmit nem engedtek, a pandémia nyomán létrejövő gazdasági kihívások és károk ellenére pedig 10 milliárd forint feletti forgalmat realizáltak.


Gép- és anyagújdonságok
Stihl: itt vannak az Arcok!
Bármelyik pillanatban beköszönthet a tavasz, a Stihl akciós újságja már a kereskedésekben figyel, a STIHL idei kampányarcai pedig alig várják, hogy közelebbről is megismerjük őket.




Gép- és anyagújdonságok

Figyeljünk oda a parlagfűre!


Gép- és anyagújdonságok

Everest Expedíció és STIHL


Kert-balkon

Karácsonyfamustra








Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság