Úttörő láncfűrész-újdonság

Gép- és anyagújdonságok

Úttörő láncfűrész-újdonság

Óriási itthon az érdeklődés a STIHL világújdonsága, a világ első elektronikus befecskendezésű motorfűrésze iránt.

Már hazánkban is elérhető a világ első elektronikus befecskendezésű motorfűrésze, a STIHL MS 500i. Az első készlet azonban az óriási érdeklődésnek köszönhetően már el is fogyott, így aki MS 500i-t szeretne, annak pár hónapot várnia kell. Nemhiába: a motorfűrészt úgy tervezték, hogy egyszerű és felhasználóbarát legyen, miközben teljesítménye a profikat is maximálisan meggyőzze. Az elektronikusan szabályozott befecskendezésű motorfűrész 79,2 cm³ hengerűrtartalommal és 5 kW teljesítménnyel rendelkezik, a súlya pedig 6,2 kg. A STIHL MS 500i azért is egyedülálló, mert a gép a valaha volt legjobb teljesítmény-súllyal rendelkezik, 1,2 kg/KW-tal. A lánc 0-ról 100 km/h sebességre mindössze 0,25 másodperc alatt gyorsul fel, mindezt a másodpercenkénti több mint 200 befecskendezés eredményeként éri el. A STIHL MS 500i minden eddigi gépnél hatékonyabb, és alacsony károsanyag-kibocsátásának köszönhetően környezetkímélőbb is, mint egy hagyományos motorfűrész.

A világ első elektronikusan szabályozott befecskendezésű motorfűrésze

Kétségtelenül új korszakhoz érkeztünk a motorfejlesztésben. A STIHL MS 500i ugyanis a világ első elektronikusan szabályozott befecskendezésű motorfűrésze, tehát a motor nem igényel karburátort vagy más eddigi alkatrészeket, például gyújtásmodult. A gép vezérlése az üzemanyagot a befecskendezőszelepen keresztül közvetlenül a forgattyúsházba fecskendezi, miközben az üzemanyag mennyiségét, a befecskendezés időzítését és a gyújtási időzítést teljesen automatikusan számolja ki. Az ehhez szükséges adatokat a fűrészekbe beépített szenzorok széles skálája biztosítja, ezek a nyomás- és hőmérsékletszenzorok. Ezeknek köszönhetően a nagy nyomatékú gép optimális motorteljesítménnyel működik az indítástól kezdve.

Könnyű indítás és elektronikus vezérlésű üzemanyagkeverés

Az MS 500i szenzoros vezérlésű, elektronikus üzemanyagkeverése garantálja az optimális motorteljesítményt és a könnyű beindítást, függetlenül a magasságtól és a környezet hőmérsékletétől. Az indító- és félgázbeállítás nélküli gépet bármikor és bárhol nagyon könnyű beindítani, és a stopgombot csak a motor leállításához kell megnyomni.

Az eddigi legjobb teljesítmény-súly arányú gép

Az MS 500i könnyű súlyú gépnek számít a professzionális fűrészek körében. Az intelligens könnyűszerkezeti tervezésnek, valamint a rendkívül nagy motorteljesítménynek köszönhetően a teljesítmény-súly arány 1,24 kg/kW. Ez az érték nem csak a kategóriájában egyedülálló.

Az ergonomikusabb kivitel és a technikai paraméterek megkönnyítik a munkát

Az alacsony összsúly, a fedeleken található integrált irányjelző csíkok együttesen a dinamikus mozgathatóságot biztosítják és az ideális kezelést teszik lehetővé. Jöhet fadöntés, darabolás, hasítóvágás vagy gallyazás, még sosem volt ilyen egyszerű a feladat, mint ezzel az új professzionális motorfűrésszel.
Az új STIHL MS 500i tehát minden területen használható, ahol motorfűrészre van szükség, az ipari fakitermeléstől kezdve egészen a fatelepi munkákig. Hatalmas teljesítménye mellett környezetbarát, könnyen kezelhető, strapabíró, megbízható és biztonságos. Az extrém igénybevétel számára gyerekjáték. Eközben szélesebb feladatokra képes, mint bármelyik korábbi gép és kifejezetten jól viseli a szélsőséges természeti körülményeket, mint például a nagyon magas vagy a nagyon alacsony hőmérsékletet, illetve a levegő magas por- vagy páratartalmát.
Tervezés közben a biztonságról sem feledkeztek meg a mérnökök, hiszen a beépített alkatrészeknek köszönhetően a gép a stopgombbal villámgyorsan leállítható. Használata közben a kezelő kevésbé fárad el, mint bármelyik korábbi gép használata esetén, a fáradtságból eredő baleseti kockázat ennél a gépnél a legalacsonyabb.

Technikai adatok

Lökettérfogat    79,2 cm³
Állandó zajszint    107 dB(A)
Teljesítmény    7 LE
Teljesítmény    5 kW
Súly    6,2 kg (üzemanyag, vezetőlemez és fűrészlánc nélkül)
Teljesítmény-súly arány   1,2 kg/kW
Fűrészlánc osztása    3/8"
A STIHL MS 500i ajánlott fogyasztói ára 349 900 forint.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Juhász István a sportfavágás bajnoka
Izgalmas versenyen Juhász István nyerte a 2018-as STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot.


Gép- és anyagújdonságok
Országos hírnév és negyedmillió forint
A Stihl idén úgy döntött: hétköznapi felhasználói között keresi meg idei kampányarcait.


Gép- és anyagújdonságok
Alsóörs neve végleg összeforr az elemi erővel
A Harley-Davidson Open Road Fest szombati napján a STIHL bebizonyította, mire is képes legendás láncfűrésze.


Gép- és anyagújdonságok
Ne égess, komposztálj!
Az illetékesek a napokban ismét az ország teljes területé tűzgyújtási tilalmat rendeltek el. De van megoldás a kerti zöldhulladék égetés nélküli eltüntetésére.


Gép- és anyagújdonságok

Így neveld a pázsitodat!
Gép- és anyagújdonságok

Fűrészlánc-élezési kisokos


Gép- és anyagújdonságok

Figyeljünk oda a parlagfűre!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság