Vízimalom díszíti a kertet

Ötletek

Vízimalom díszíti a kertet

Működő mini vízimalmot épített Teleki Tibor Szászváron. Az építmény kertet, közösségi teret egyaránt díszíthet.

Tibor a helyi önkormányzattól kapta a felkérést, hogy egy közösségi térre, ahol szabadtéri játékok lesznek kihelyezve, készítsen egy kisebb, dekorációs célú vízimalmot, amelynek a kerekét vízzel meg is lehet hajtani.

1. Először a fa házikó épült meg. Tibor az oldalakat lécvázra csavarozott, ívelt profilú hajópadlóból alakította ki. A tetőt OSB lapokból készítette, bitumenes zsindelyfedéssel. Az oldalakra ajtó és ablaknyílások kerültek, a belsejét padokkal tette komfortossá.

2. A kihívás ebben a feladatban a vízikerék elkészítése volt. Tibor egy bútorlapon megszerkesztette a kerék 1:1 arányú rajzát. Aztán sablont készített egy körcikkről, amellyel deszkákra rajzolta fel a formát. A kivágott elemekből nyolc adja ki a kerék egy lapját (a két lapot a lapátok tartják össze).

3. Az összeszereléshez Tibor rozsdamentes csavarokat használt. A kerék egy csapágyazott acél tengelyen nyugszik. A megfelelő kiegyensúlyozás után következett a kipróbálás. Az eredmény kielégítő lett, meglepően kis vízmennyiség is képes mozgásban tartani a kereket.

Az irigylésre méltó végeredmény.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Autóülés a nappaliban
Bontott BMW bőr üléseiből készítette ezt az ülőbútort Csomós Miklós Gyulán.


Ötletek
Személyre szabott kert
Aki lakásban lakik, többnyire szeretne saját kertet. Akinek viszont van, az tudja, hogy azt gondozni kell, mindenekelőtt pedig kialakítani. Bemutatunk egy gyönyörű példát.


Ötletek
Többfunkciós diótörő
Bármilyen csonthéjast meghámozhatunk ezzel a szerkezettel, amelyet Mucsi Imre alkotott Szegeden, hiszen a diótörésen kívül mogyoró, egy pofonegyszerű deszkabetéttel pedig mandula- és barackmag törésére is alkalmas.


Ötletek
Napozóágy raklapból
Tetszettek a raklapbútorok Horváth Dánieléknek Szombathelyen, ezért ők is ki akarták próbálni magukat, hogy mire képesek.


Ötletek

Griffes lámpa
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság