
Ötletek
Az ünnep íze egy gőzölgő csészében: karácsonyi kávérecept-ötletek meghitt percekhez
Az ünnepi készülődés forgatagában egyre fontosabbá válnak azok a rövid, nyugodt pillanatok, amikor megállhatunk egy csésze kávéra. Ilyenkor jól jöhet egy különleges recept is, ami segít ráhangolódni a karácsony meghitt hangulatára.
Ahogy közelednek az ünnepek, sokan keressük azokat a kis rituálékat, amelyek segítenek lelassulni a karácsonyi teendők közepette. Egy finoman elkészített kávé tökéletes alkalom arra, hogy pár percre megpihenjünk, és átadjuk magunknak az örömteli várakozás hangulatának.
A Nespresso 2025-ös ünnepi kollekciója, a Varázslat születik, éppen ilyen pillanatokhoz kínál inspirációt. A limitált kiadású kapszulák különleges aromái izgalmas kávéreceptek elkészítését teszik lehetővé, amelyek még ünnepibbé varázsolják a napot. Legyen szó egy csendes reggelről vagy egy baráti találkozóról, a kávé illata, íze és textúrája erősítheti az ünnepi hangulatot.
Érdemes hagynod, hogy ezek a kávépillanatok a karácsonyod részei lehessenek. Készítsd el az alábbi recepteket!
Kávés csodareceptek a Nespresso karácsonyi kapszulakollekciójának segítségével
Vertuo receptek
MENTÁS COFFEE MULE

A Mentás Coffee Mule receptben izgalmasan keveredik a Nespresso Vertuo Festive Collection Double Espresso aromája a lime, a méz és a gyömbér ízével, és mindezt egy friss mentaág koronázza meg – ha pedig a társaság úgy kívánja, alkoholos változatban is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 80 ml Nespresso Vertuo Festive Collection Double Espresso
- 1 kezeletlen lime
- 20 ml méz
- 8 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 100 ml gyömbérsör
- friss menta
Elkészítés:
- Vágjunk gerezdekre egy lime-ot, majd helyezzük egy nagyméretű pohárba, és csurgassuk rá a mézet.
- Finoman törjük bele a pohárba a lime-gerezdeket majd adjunk hozzá 4 jégkockát.
- Töltsük a gyömbérsört a pohárba, és óvatosan keverjük meg, hogy a lime-ok felemelkedjenek.
- Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Festive Collection Espresso kávét egy shakerbe, és adjuk hozzá a maradék 4 jégkockát. Zárjuk le a shaker tetejét, és alaposan rázzuk össze.
- Óvatosan töltsük a jeges kávét a pohárba, és díszítsük ízlés szerint egy friss mentaággal az italt.
Tipp: Alkoholosan is elkészíthető: adjunk 40 ml vodkát a recepthez!
FAHÉJFELHŐ LATTE

A Fahéjfelhő Latte még gazdagabbá varázsolja a Nespresso Vertuo Cinnamon and Candied Tamarind kávé ízvilágát. A recept művészien egyesíti a tejszín, a forró tej, a datolyaszirup és az új ízesített kávé összes szépségét, melengető élményt kínálva az ünnepek estéin.
Hozzávalók:
- 80 ml Nespresso Vertuo Cinnamon and Candied Tamarind
- 10 ml datolyaszirup
- 120 ml 1,5%-os tej
- 500 ml 35%-os tejszín
- 1 fahéjrúd
- őrölt fahéj
Elkészítés:
- Egy habszifonba töltsünk 500 ml tejszínt, tegyünk bele egy habpatront, és alaposan rázzuk fel.
- Habosítsunk fel 120 ml meleg tejet.
- Egy közepes méretű csészébe töltsünk 10 ml datolyaszirupot, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Cinnamon and Candied Tamarind kávét egy Nespresso Vertuo kávégép „Kávékészítési mód receptekhez” funkciójával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégépen nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken kezd világítani).
- Töltsük a felmelegített tejet a kávéra, és nyomjunk rá 60 g tejszínhabot. Díszítsük a receptünket ízlés szerint egy kevés őrölt fahéjjal és egy egész fahéjrúddal.
Tipp: Készítsünk forró víz segítségével 70 ml chai teát, majd hagyjuk lehűlni. A kihűlt teát töltsük a tejszín mellé a szifonba, és készítsünk ízesített tejszínhabot.
ÜNNEPI HIBISZKUSZOS LATTE

Az Ünnepi Hibiszkuszos Latte egy igazi ízrobbanás, ami gyönyörűen kibontja a Nespresso Vertuo Sweet Almond and Hibiscus kávé ízvilágát. Az új ízesített kávé a forró tejjel, a mézzel és a rózsaszirmokkal elegyítve meghitt hangulatot teremt.
Hozzávalók:
- 80 ml Nespresso Vertuo Sweet Almond and Hibiscus (80 ml)
- 10 ml méz
- 120 ml 1,5%-os tej
- ehető rózsa- vagy hibiszkuszszirom
- 2 szem Amaréna meggy
Elkészítés:
- Egy tejhabosítóval a tejből készítsünk meleg tejhabot.
- Csurgassuk a mézet egy közepes méretű csésze aljába, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Sweet Almond and Hibiscus kávét egy Nespresso Vertuo kávégép „Kávékészítési mód receptekhez” funkciójával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégépen nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken kezd világítani).
- Töltsük a tejet a kávéra.
- Díszítsük a kávénkat ízlés szerint szárított rózsa- vagy hibiszkuszszirmokkal, és koktélpálcára tűzött Amaréna meggyel.
Original receptek
MENTÁS COFFEE MULE

A Mentás Coffee Mule receptben izgalmasan keveredik a Nespresso Original Festive Collection Espresso aromája a lime, a méz és a gyömbér ízével, és mindezt egy friss mentaág koronázza meg – ha pedig a társaság úgy kívánja, alkoholos változatban is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 40 ml Nespresso Original Festive Collection Espresso
- 1/2 kezeletlen lime
- 10 ml méz
- 6 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 60 ml gyömbérsör
- friss menta
Elkészítés:
- Vágjunk gerezdekre egy fél limeot, majd helyezzük egy kisméretű koktélospohárba, és csurgassunk rá 10 ml mézet.
- Finoman törjük bele a pohárba a lime-gerezdeket, majd adjunk hozzá 3 nagyméretű jégkockát.
- Töltsük a gyömbérsört a pohárba, és óvatosan keverjük meg, hogy a lime-ok felemelkedjenek.
- Készítsünk 40 ml Nespresso Original Festive Collection Espresso kávét egy shakerbe és adjunk hozzá 3 jégkockát. Zárjuk le a shaker tetejét, és alaposan rázzuk össze.
- Óvatosan töltsük a jeges kávét a pohárba, és díszítsük ízlés szerint egy friss mentaággal az italt.
Tipp: Alkoholosan is elkészíthető: adjunk 40 ml vodkát a recepthez!
FAHÉJFELHŐ LATTE

A Fahéjfelhő Latte még gazdagabbá varázsolja a Nespresso Original Cinnamon and Candied Tamarind kávé ízvilágát. A recept művészien egyesíti a tejszín, a forró tej, a datolyaszirup és az új ízesített kávé összes szépségét, melengető élményt kínálva az ünnepek estéin.
Hozzávalók:
- 110 ml Nespresso Cinnamon and Candied Tamarind
- 10 ml datolyaszirup
- 100 ml 1,5%-os tej
- 500 ml 35%-os tejszín
- 1 fahéjrúd
- őrölt fahéj
Elkészítés:
- Egy habszifonba töltsünk 500 ml tejszínt, tegyünk bele egy habpatront, és alaposan rázzuk fel.
- Habosítsunk fel 100 ml meleg tejet.
- Egy kisebb csészébe töltsünk 10 ml datolyaszirupot, majd készítsünk rá 110 ml Nespresso Original Cinnamon and Candied Tamarind kávét.
- Töltsük a felmelegített tejet a kávéra, és nyomjunk rá 60 g tejszínhabot.
- Díszítsük az italt ízlés szerint egy kevés őrölt fahéjjal és egy egész fahéjrúddal.
Tipp: Készítsünk forró víz segítségével 70 ml chai teát, majd hagyjuk lehűlni. A kihűlt teát töltsük a tejszín mellé a szifonba, és készítsünk ízesített tejszínhabot.
ÜNNEPI HIBISZKUSZOS LATTE

Az Ünnepi Hibiszkuszos Latte egy igazi ízrobbanás, ami gyönyörűen kibontja a Nespresso Original Sweet Almond and Hibiscus kávé ízvilágát. Az új ízesített kávé a forró tejjel, a mézzel és a rózsaszirmokkal elegyítve meghitt hangulatot teremt.
Hozzávalók:
- 110 ml Nespresso Original Sweet Almond and Hibiscus
- 10 ml méz
- 100 ml 1,5%-os tej
- ehető rózsa- vagy hibiszkuszszirom
- 2 szem Amaréna meggy
Elkészítés:
- Egy tejhabosítóval a tejből készítsünk meleg tejhabot.
- Csurgassuk a mézet egy közepes méretű csésze aljába, majd készítsünk rá 110 ml Nespresso Original Sweet Almond and Hibiscus kávét.
- Töltsük a tejet a kávéra.
- Díszítsük a kávénkat ízlés szerint szárított rózsa- vagy hibiszkuszszirmokkal, és koktélpálcára tűzött Amaréna meggyel.
A Nespresso Varázslat születik ünnepi limitált kiadású kollekciója a készlet erejéig elérhető a Nespresso Boutique-okban és
www.nespresso.com oldalon.
Forrás, fotók: Nespresso, leadfotó: shutterstock.com
2025. december 1. 14:26