Kerti mozaikkép

Ötletek

Kerti mozaikkép

Édesapja nyomdokain haladva készít szabadtéri mozaikokat Tímea.

A papírsablon úgy készül, hogy kiválaszt egy képet, lehet bármilyen kicsi, és négyzethálóval akkorára nagyítja, amekkorára szeretné. Minden négyzetbe beleírja a kép színét. Majd feldarabolja a négyzetháló vonala mentén. 

Galériához klikk a képre!
Tímea kikeveri a betont és beleönti 1 centi magas és 20×20 centis fémsablonba.
Lesimítja a felszínét és jöhet a kinagyított rajzot hordozó papírsablon a tetejére.
De előbb a papírsablont is eldarabolja a vonalak mentén, majd egymás mellé rakja.
Színenként (papírsablondarabonként) haladva rakja le az egyszínű üvegdarabokat.
A kész darabokat összerakja képpé.

A különböző üvegeket előbb összedarabolja. Az átlátszó üvegből szürke szín lesz, a zöld és barna színt sörös- vagy borosüvegek szolgáltatják, a fehér pedig általában tányér. Ezeket az apró üvegdarabokat aztán minden papírrészlet levétele után, a megfelelő részletbe rakosgatja. 

8.jpg
Mivel egy négyzet elkészítése akár három órát is igénybe vehet, ezalatt a beton szépen meghúz és levehető róla a fémsablon. Tímea két napig nem mozgatja, utána körömkefével letisztítja a nem oda való betont és kész is. Egy mozaikkép hónapokig, sőt évekig is készülhet.

Alkotó: Szalai Istvánné Tímea

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Egyre több a kontár burkoló: ezek az árulkodó jelek
A Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjainak tapasztalatai szerint megszaporodtak az olyan vállalkozások, melyek az építőipar erősödését kihasználva, megfelelő szakképzettség és tapasztalat nélkül vállalnak burkolási munkákat, a gyors nyereség reményében.


Kert-balkon
Kerti kényelem
Nyáron a társasági élet, grillparti, kerti sütögetés helye a terasz, a kert, netán a balkon. A kényelmet pedig a megfelelő kerti bútor, asztal és székek biztosítják, de bármilyen anyagú vagy formájú kerti bútort válasszunk is, legfőbb szempont a kényelem mellett a tartósság.


Otthon-bútor
Cipőtartó szekrény fenyőből
Nagyon kevés hely állt csak rendelkezésre Krizsán Nóráék (Hódmezővásárhely) apró előszobájában, ahol szerették volna rendezetten tárolni a cipőiket.


csináld magad
Készíts gyümölcsládából trendi fekhelyet kutyusodnak
Gondoltad volna, mennyi mindenre felhasználható egy egyszerű gyümölcsláda? Nagyon egyszerűen készíthetsz belőle például kiskutyádnak trendi fekhelyet. Megmutatjuk, hogyan!
Gép- és anyagújdonságok

Csőradiátorok: forradalmi formák
csináld magad

Fenyőtalp helyett


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság