Öt órán keresztül állta a lángok pusztító erejét a tűzgátló kapu

Hírek

Öt órán keresztül állta a lángok pusztító erejét a tűzgátló kapu

Pusztító tűz sport végig a nyugat-dunántúli Hufbau BNF Kft. egyik szaküzletében. A pár hónapja történt tűzeset körülményeiről mindössze annyit lehet tudni, hogy elektromos zárlat okozta és a raktárhelyiségben keletkezett. Azonban a jó hír az, hogy a jelentősebb anyagi kárt sikerült elkerülni, a tűzgátló kapu ugyanis megfékezte a lángok terjedését.

Túlteljesítette a referenciaértéket

A Hörmann tűzgátló ipari kapuja jelentősen túlteljesítve a 90 perces referenciaértékét, öt órán keresztül védte a Hufbau BNF Kft. üzlethelyiségét a lángoktól.

„Nagyon ritkán kell „dolgozni” egy tűzgátló nyílászárónak, de itt ez élőben megvalósult. A 90 perces – T90-es Hörmann tűzgátló tolókapu – egy tűzszakasz elválasztó falra került felszerelésre annak idején, mely tulajdonképpen a raktártér és az eladóteret választotta el egymástól” – mondta el a tűzesettel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „A T90-es kapunk erejét és teljesítőképességét jól jellemzi, hogy a kapu mellett, a tűz során áthatoló por és füst és egyéb szennyeződés maradványait, körülbelül két napos munkával el tudták távolítani és az üzlet újra ki tudott nyitni.”

kapu.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Stílusos és biztonságos garázskapuk ipari környezetben is
Már megszokhattuk, hogy minden háztartás garázskapuja és bejárati ajtaja más és más. Egyrészt védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolás ellen, ugyanakkor pedig a házak egyik legszembetűnőbb elemét képzik. A garázskapuk már nemcsak otthonunk mindennapjait teszik biztonságosabbá, rugalmasabbá és színesebbé, hanem már ipari környezetben is jelentős újítások tűnnek fel a piacon.


Szerszám-anyag
A garázskapu az internetre költözik
A Hörmann új rendszerével okostelefonunk válik a garázs- és kertkapu, valamint a bejárati ajtó és a kültéri világítás távirányítójává.


Ötletek
Kosárpalánk, focikapu, homokozó
Egy teljesen kiszáradt gyümölcsfát használt fel a kosárpalánk állványául Kerekes Fülöp (Pomáz).


Hírek
Higiénikus megoldások nyilvános épületekhez
Az elmúlt időszakban kiemelt fókuszba került a higiénia és az ehhez kapcsolódó megelőző intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfőképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek. A nagy forgalmú közösségi tereknél kiváló megoldásnak bizonyulhatnak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ajtók.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság