A legfontosabb tanács: mindig csak rendszerben!

Hírek

A legfontosabb tanács: mindig csak rendszerben!

Egy hőszigetelt családi ház igazi komfortot nyújt a lakók számára, hiszen nyáron egy hűs pihenőhely, télen pedig egy igazi meleg otthon lehet. Ez a jobb energiahatékonyságú állapot azonban nem csupán a mindennapokban érződik meg, hanem az ingatlan értékére is pozitív hatással van.

Persze hőszigetelt családi házban lakni nem csupán kellemesebb, hanem olcsóbb is. A befektetés rövid idő alatt megtérül, miközben mi is sokkal jobban érezzük magunkat.

haz.jpg

De mivel hőszigeteljünk?

A hőszigetelés egy komplex feladat, több termék rendszerben történő alkalmazásával kivitelezhető. Az elemeket így, rendszerben minősítik a gyártók, és teljesítményük is csak együtt garantálható. A későbbi, esetleges garanciális problémák elkerülése miatt kiemelten fontos, hogy rendszergazdától, teljes rendszert vásároljunk.

A homlokzati hőszigetelő rendszerekben kritikus szerepet tölt be a rendszerragasztó, mondhatni, hogy ezen áll vagy bukik a hőszigetelés minősége. A jó rendszerragasztó egyrészt rögzíti a különböző hőszigetelő lapokat, másrészt a ragasztást követően a falazaton rögzített hőszigetelő táblák felületén egy erősített, a vakolatok számára hordképes felületet biztosít. Tehát kétszer is felhasználásra kerül egy rendszeren belül. 

Jó megoldást nyújt a Mapetherm Ragasztótapasz, amelyet hőszigetelő lemezek ragasztására és simítására fejlesztettek ki. Különösen előnyös tulajdonsága, hogy műgyantatartalmának köszönhetően jól ellenáll a nedvességnek, és kiemelkedő a rugalmassága is.

hoszig_print.jpg

Az EPS lapok ragasztása szempontjából azért fontos a ragasztó rugalmassága, amit a Mapetherm Ragasztótapasz biztosít, mert a hőhatások (tágulás és zsugorodás) eredményeként akár egyetlen EPS lap is 2-3 milliméterrel változtathatja méretét, ami negatívan hat a felület élettartamára, a hőszigetelés tartósságára.

Ha most tervezi otthona színezését, de még nem tudja milyen vakolatot válasszon, a Mapaint színtervezőt bátran segítségül hívhatja!

Örömmel segítünk bármilyen szakmai kérdésben, a tökéletes megoldás megtalálásában, hogy a hőszigetelés problémamentesen, már elsőre véglegesen készüljön el! Kattintson szakmai tanácsadás oldalunkra >>>

Ha pedig árajánlatot szeretne kérni a Mapei-től hőszigetelő rendszerre, mindenféle elkötelezettség nélkül, keresse fel oldalunkat >>>

mapei.jpg

(x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Itt a felújítás ideje: korszerű hőszigetelés
A felújítások során különösen fontos, hogy megfelelő homlokzati hőszigetelő rendszert építsünk be otthonunkba, hiszen ezzel nem csak energiát spórolhatunk, de az állandó kellemes hőmérséklet biztosítása mellett a rendszer ára is sokszorosan megtérül.


Otthon-bútor
Hőszigetel és dekorál az energiaroló
Egyszerre dekorálja a helyiséget és csökkenti az energiafelhasználást az energiarolónak becézett árnyékoló, amely akár egyharmadával is mérsékelheti a tetőtéri ablak üvegén át távozó hőveszteséget. Így a beltéri komfortérzetünk nagymértékben javul.


Otthon-bútor
Tippek tetőablak választáshoz
Csodálatos kilátás, rengeteg beáradó fény… és meleg? A nyári hőségben ez utóbbi nem tartozik a tetőablakok előnyös tulajdonságai közé. 


csináld magad
Építs kuckót kedvencednek: három DIY kutyaház
Nyáron szeretjük az olyan helyeket, ahol lehet hűsölni, télen pedig olyan kuckóra vágyunk, ahol tudunk egy kicsit melegedni. Így vannak ezzel a kutyák is! Gondoskodj kedvenceidről és építs számukra házat!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság