Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Hírek

Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Az e havi hírlevélben a fagyapot termék rendhagyó alkalmazásáról számolunk be.

A tervezés fő elvárása egy gyorsan kialakítható, temperált tárolásra alkalmas tér létrehozása volt.

knauf2.jpg

A teherhordó acélszerkezet csavaros és hegesztett kötésekkel készült. A váz külső oldalán ideiglenes rögzítésként ragasztás szolgált a Tektalan A2 037/2 építőlemez táblák elhelyezéséhez. A táblák fagyapot rétege beépítés előtt felületkezelést kapott. Az igényelt színt diszperziós beltéri falfesték felhordásával érték el. A festett felület igénye a belső megjelenés miatt jelentkezett, mivel a Tektalan táblákat színes oldallal befelé helyezték el. A kőzetgyapot szigetelő mag ebben az alkalmazásban tehát a megszokotthoz képest fordítva, kifelé helyezkedik el. Ennek következményeként kívülről burkolattal kellett védeni a felületét.

knauf3.jpg

A külső oldali védelmet a homlokzatfestékkel időjárásállóra felkészített Heraklith C 25 homogén fagyapot tábla látja el. A két réteg között a kívülről támadó csapadék és a belülről átjutó légnedvesség miatt páraáteresztő Homeseal LDS 0.02 UV fóliát helyeztek el. 

knauf4.jpg

Az acélváz szerkezethez a két fagyapot táblából létrejött 100 mm-es vastag fagyapot szendvicset mechanikai úton, 125 mm-es önmetsző csavarokkal és DTM 80-as tárcsákkal rögzítették. Azokon a helyeken, ahol a rögzítés miatt a csavarok átszúrták a páraáteresztő fóliát, annak tömítésére PU masszát használtak.

knauf5.jpg

Az elkészült falszerkezet előnye a gyors kivitelezés és esztétikus megjelenés mellett fontos jellemzője a szerkezet kiváló tűzvédelmi tulajdonsága, és aj ó páraáteresztő képesség. A belső tér akusztikája a fagyapot hangelnyelésének köszönhetően kiemelkedő lett. A 100 mm-es falszerkezet U értéke 0,5 W/m.2K.

knauf6.jpg

Az álmennyezetbe szintén Heraklith C 25 került, az összefordított C-profilokból álló I-tartóból készült vázra rögzített párazáró fólia belső oldalára. Itt a hőszigetelésről a 150 mm vastag, ECOSE technológiás UNIFIT 035 üveggyapot gondoskodik. Fölötte páraáteresztő tetőfólia – Homeseal LDS 0.04 – zárja le a Knauf Insulation magastető jellegű szigetelőrendszert.

knauf7.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában
A Genezis Green Max egy egyedülálló talajkondicionáló készítmény, a fenntartható és környezetbarát növénytáplálás nélkülözhetetlen eleme.


Ötletek
Pergola kihúzható árnyékolóval
Közösen készítette ezt a tökéletes lugast Vida Emese és férje Budapesten.


Gép- és anyagújdonságok
Önnél van parlagfű?
Kertes házban él? Akár 15 milliós büntetésre is számíthat, ha elmulasztja a parlagfűirtást.


csináld magad
Díszkutak építése, felújítása saját kezűleg
Egy kút nemcsak hasznos lehet, hanem dekoratív is. Egy szépen rendbe hozott építmény akár kertünk ékévé is válhat. Neked is van egy, amire ráférne a felújítás? Íme egy kis inspiráció hozzá!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság