Tündérkert

csináld magad

Tündérkert

Akár kicsi, akár nagy a kertünk, mi döntjük el, milyen növényekkel ültetjük tele, és milyen építményeket emelünk rajta. Most egy olyan békebeli változatot mutatunk be, amelyet nyugodtan nevezhetünk akár tündérkertnek is.

Sándort és párját a kert szebbé tétele motiválta, együtt találták ki, mi hol és hogyan legyen. Az első fontos lépés mindkét építmény esetében a stabil betonalap elkészítése volt. A fából készült kiülőnél a faszerkezet pontos megszerkesztése a lényeg – a tartóoszlopokat a biztos tartás érdekében betonágyba rögzítették. A teteje nádszövet fedésű, a szigetelés fólia, alulról deszkaborítású. A romfalnál a szilárd tartópillér megépítése volt az alapozás utáni lépés.

Anyagszükséglet bontásból származó faanyag, használt tégla, tetőcsere után maradt régi, de jó cserepek
Szerszámszükséglet csavarbehajtó, fűrész, kalapács, derékszög, vízmérték, mérőszalag, szeg, csavar, kőművesszerszámok

3_IMG_0509.jpg

A bontott téglából emelt kiülő a közvetlenül kapja a verőfényt. A fémkeretes bútoroknak és kaviccsal felszórt alapnak az sem árt, ha néhanapján megáznak.

Aki nem tudja, hogy bontott anyagból készült, az akár százévesnek is nézheti a kiülő deszkafalát. A látványt az ódon cserepekben tenyésző friss virágok teszik teljessé. Az elbűvölő hangulatot a virágtartóként használt békebeli női kerékpár csak fokozza.

A kiülő nyitott oldalát burjánzó vadvirágok tömegét éltető ágyás szegélyezi, még a létrára is felszaladt néhány kúszónövény.

9_IMG_9960.jpg

 

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Szárnyas hővadász: készítsünk zsalugátert!
A mediterrán hangulatot árasztó – általában fa – zsalugáter avagy spaletta hazánkban is kezdi visszanyerni népszerűségét.Ráadásul magunk is viszonylag egyszerűen elkészíthetjük – és nyáron a kánikula, télen pedig a hideg ellen is nagyszerűen véd.


Szerszám-anyag
Így spórolhatsz százezreket: építőanyag-beszerzés okosan
Ha nagyszabású átalakításba, felújításba, építkezésbe vágjuk a fejszénket, a legfontosabb, amit tehetünk, hogy költségvetést készítünk, aminek legalább két elemből kell állnia: anyagköltségből és munkadíjból.


Kert-balkon
Van új a hó alatt
Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?


Ötletek
És tiszta marad a körmünk!
Nem csak a hosszabb női, de a „rövid, sportosra” vágott férfikörmök alá is úgy be tudja magát enni munka közben az olaj vagy más kosz, hogy onnan aztán igen nehéz kipiszkálni.
Ötletek

Kerti mozaikkép


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság