Ez lehet az a lökés, ami hiányzott az építőiparnak

Hírek

Ez lehet az a lökés, ami hiányzott az építőiparnak

A Mapei szerint a nemrég bejelentett új otthonfelújítási program jelentős lépés az energiahatékonyság irányába, ami számottevően hozzájárulhat az épületállomány korszerűsítéséhez. A cég külön alprogramot dolgoz ki a pályázók számára, hogy a kormány által biztosított támogatásokon felül további megtakarításokat érjenek el.

A vállalat pozitívan értékeli a korány bejelentését. Szakértőik véleménye szerint az új támogatás azért előremutató, mert hosszú távú gazdasági előnyöket kínál a rezsiköltségek jelentős csökkentésével. Az energiamegtakarítás, mint támogatási feltétel arra ösztönzi a lakosságot és a szakembereket, hogy minél hatékonyabb megoldásokat válasszanak. További pozitívum, hogy a támogatás mértékének a lakóhely és jövedelem szerinti differenciálása lehetővé teszi, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok is hozzáférjenek a programhoz.

„Februárban azt nyilatkoztam, hogy hiányzik még egy lökés az építőiparnak. Az hiszem, ez lehet az a lökés. Az új otthonfelújítási program várhatóan pozitív hatást gyakorol az építőiparra, különösen a kis- és középvállalkozások számára lehet előnyös. A program által generált megnövekedett kereslet, várhatóan serkenti az ágazat növekedését” – jelentette ki Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

new-home-4083239_1280.jpg

A vállalat, amint értesült az új programról, egy külön alprogram létrehozásáról döntött, hogy a kormány támogatási programjának kiegészítéseként további előnyökkel nyújtson a pályázók számára. Az alprogram kidolgozás jelenleg is folyik. A tervek között különleges kedvezmények, technikai és pályázati tanácsadás szerepel azok számára, akik energetikai felújításba szeretnének kezdeni. A Mapei Kft. a hónap közepére ígéri alprogramja részleteinek kidolgozását.

„Összességében nagyon előremutató a kormány programja, de természetesen a végrehajtás részletein nagyon sok múlhat. Bízunk benne, hogy a pályázati folyamat egyszerű, a támogatások pedig gyorsan elérhetőek lesznek, hogy minél több család számára elérhetővé váljon a felújítás lehetősége.”

A kormány bejelentette, hogy júniustól indul az 1990 előtt épült családi házak energetikai felújítását támogató új otthonfelújítási program. A program keretében házszigetelésre, nyílászárók és fűtésrendszer korszerűsítésére lehet pályázni. A program legfeljebb 6 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz, amelynek fele kamatmentes hitel, a másik fele vissza nem térintendő támogatás. A programban résztvevőknek egymillió forint önerőt kell biztosítaniuk, valamint vállalni kell a legalább 30 százalékos energiamegtakarítás elérését.

Fotó: Pixabay




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Szárazon rakott burkolat
A kertépítés egyik legszebb feladata a kerti utak kialakítása. Az útvonalvezetés tervezéséhez, és az ún. szárazburkoláshoz adunk ötleteket.


Ötletek
5 pénztárcakímélő, környezettudatos szempont építkezésnél
Ma már szinte mindenki igyekszik figyelmet fordítani a környezet megóvására, különösen az olyan nagyobb beruházásoknál, mint az építkezés. De vajon minden szükséges aspektust végiggondoltunk?


csináld magad
Helykihasználó beépített szekrények kis helyiségekbe
A legtöbb lakásban akad nem is egy olyan zug, amelyet leghasznosabban egy beépített szekrénnyel tudunk kihasználni. Te is régóta gondolsz azon, hogy belevágj? Mutatunk négy megoldást, amelyekből inspirálódhatsz!


csináld magad
Nyári konyha építése: ahol sütni-főzni jó
A nyári kánikulában a sütés-fűzés elég kényelmetlen tud lenni bent, a konyha négy fala közt. De van megoldás: a nyári konyha. Bár már szeptember van, bemutatunk egy ilyen projektet, hogy legyen idő átgondolni és felkészülni rá.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság