Burkolattrendek: visszatértek a 70-es évek

Hírek

Burkolattrendek: visszatértek a 70-es évek

Bolognában rendezték a 39. Cersaie-t, a világ legjelentősebb nemzetközi építészeti és fürdőszobai kerámia kiállítását. A 70-es évek, a retro, a természeti motívumok alkalmazása az új trend.

Vékonyabbá válnak a burkolólapok

Idén gyakorlatilag mindent lehetett látni: eredeti és újraértelmezett márvány, fa és kő mintákat, növényi nyomatokat, virágokat és a 70-es éveket idéző csíkokat, mintákat és színeket a rikítótól a pasztellig, az élénk színűtől a minimalizmusig, a vadtól a visszafogottig, a fényesektől a mattig.

Továbbra is divatosak a rozsda és arany árnyalatú burkolatok, az antik motívumok, valamint a modern, 3 dimenziós minták. Egyre népszerűbbek tapétához megtévesztően hasonlító burkolatok. A burkolatok méretében nincs meghatározó trend, az apró mozaikoktól az óriás lapokig minden látható volt a kiállításon. Nem úgy a lapok vastagságában, ahol egyre erősödő trend, hogy mind vékonyabbá válnak a burkolólapok.

A kiállításon kiemelt figyelmet kapott, e változatos burkolat irányzatokat jól kiegészítő Mapei Ultracolor Plus fugázó család, amely új színekkel bővülve már 40 féle színben érhető el. Bemutatkozott továbbá két speciális vízbázisú festék: a kifejezetten nedves környezetekre, például fürdőszobákba és konyhákba való Dursilite Igea, és a Dursilite Gypsos, amely gipszkarton falakra alkalmas. Szintén újdonság a Mapecoat Act zománcos falfesték, amelyről a foltok könnyen eltávolíthatók. A Cersaie legnépszerűbb Mapei innovációja a Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez volt, melyből könnyen építhető mosdó vagy más fürdőszobai, wellness bútor. Sőt a technológia károsodott falfelületek kiegyenlítésére is alkalmas vakolat helyett.

mapei.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót
Itt az ideje, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat! Néhány kidobásra szánt gyümölcsládából vagy raklapból egy kis felújítással csodás bútorokat készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!


Ötletek
Az éjjeliszekrények új élete
Vidéki nyaralóból megmentett két éjjeliszekrényt újított fel stílusosan Németh Károly Zalaegerszegen.


Otthon-bútor
Hálószoba-felújítás saját kezűleg
Ahhoz, hogy lakóterünk megújuljon, nem kellenek új bútorok, sem szakemberek hada: elég a jó ízlés, a munka megtervezése, akarat és némi szabadidő: az itt bemutatott hálószobát festette, tapétázta, bútorait átfestette, lámpáját pedig átalakította ihletett tulajdonosa – és a végeredmény önmagáért beszél.


csináld magad
Izgalmas ötletek fürdőszoba-átalakításhoz
Ha épp fürdőszoba-felújításon töröd a fejed és szereted a kézzel készült dolgokat, adunk egy kis inspirációt!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság