Stílusos és biztonságos garázskapuk ipari környezetben is

Hírek

Stílusos és biztonságos garázskapuk ipari környezetben is

Már megszokhattuk, hogy minden háztartás garázskapuja és bejárati ajtaja más és más. Egyrészt védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolás ellen, ugyanakkor pedig a házak egyik legszembetűnőbb elemét képzik. A garázskapuk már nemcsak otthonunk mindennapjait teszik biztonságosabbá, rugalmasabbá és színesebbé, hanem már ipari környezetben is jelentős újítások tűnnek fel a piacon.

Könnyebb munkavégzést biztosítanak

Minden ipari környezetben munkát végző ember nap mint nap találkozik a rakodás adta örömteli, olykor pedig kevésbé boldog pillanataival. A nehézségeket gyakran okozhatja az ipari kapuk nyitási és zárási sebességének korlátozottsága, az ezekhez kapcsolódó folyamatos javítási feladatok, valamint az általuk okozott műszaki sérülések.

Ezen problémák megoldása céljából, illetve a könnyebb munkavégzés biztosítása érdekében kibővítettük ipari kapu programunkat a flexibilis, hajtogatott gyorskapuinkkal és számos újítást alkalmaztunk kialakításuk során.” – mondta Szujó László a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője. „Talán a legfontosabb kiemelni, hogy a korábbi gyorskapukkal ellentétben ez nem feltekeredik, hanem összehajtódik, amely, egyrészt sokkal gyorsabbá teszi a nyitási és zárási tevékenységeket, másrészt pedig sokkal jobb szigetelési körülményeket biztosít már ipari környezetben is.

PM 2002 Faltschnelllauftore von Hörmann_Bild 1.jpg

Biztonságos működés

A munkavégzés felgyorsítása érdekében, minden vállalatnak érdemes olyan gyorskapukat alkalmazni, amelyek nyitási és zárási sebessége 0,5-1 m/s között mozog, hiszen ez meglehetősen megkönnyíti a munkavállalók tevékenységét és csökkenti a várakozási időt. Ipari környezetben nem csupán a termelékenység sebességénék növelésére kell hangsúlyt fektetni, a balesetek elkerülése és a munkaeszközök védelme is egy kiemelendő pont. Szujó László kiemelte továbbá, hogy a hajtogatott gyorskapuik, nemcsak a korábban említett nyitással és zárással kapcsolatos sebességi paramétereknek felelnek meg, hanem szabadalmaztatott, rugalmas vezetőgurtnikkal vannak ellátva, amelyek targoncával vagy tehergépjárművel való ütközésük során nyújtanak védelmet, hiszen a kapulap aljzati sínje kinyomódik a vezetőgurtniból, ezzel megóvva a munkaeszközöket a komolyabb károktól.

A biztonságos működés növelése kiemelkedően fontos elem volt számunkra, így az F 14005 és F 4010 Cold kaputípusok esetében a fényrács helyett úgynevezett fénysorompót alkalmaztunk, amely a zárási sík ellenőrzésére szolgál.” – folytatta a cégvezető.

A biztonság nem csak a munkavállalókra és a munkaeszközökre értendő. Fontos, hogy nagyon sok elraktározott, ipari körülmények között tartott termék igényel megfelelő ellátást. Gondolhatunk itt a rendkívül alacsony hőmérsékleten tárolandó árucikkekre vagy éppen a különleges méretű gyártmányokra. Az F 4010 Cold kaputípus a 3 rétegű szigetelt kapulapjának köszönhetően akár -30 Celsius fokban végzett mélyhűtőtéri logisztikai folyamatokhoz is képes alkalmazkodni.

Egyedi árnyalatok

Amellett, hogy ipari környezetben is minden biztonsági előírásnak megfelelő gyorskapukat alkalmaznak a telephelyeken, a kivitelezés sem tekinthető utolsó szempontnak egy esetleges kapucsere alkalmával. A piacon egyaránt megtalálhatók a cinksárga, kárminpiros, enciánkék árnyalatok, egyedi kivitelezés esetében pedig az antracitszürke, a mélyfekete vagy az elefántcsont színárnyalat. Ezekkel pedig még szembetűnőbb és jelentőségteljesebb szerepet kapnak a gyorskapuk az ipari környezetekben, csakúgy, mint a garázskapuk az otthonunkban.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
A garázskapu az internetre költözik
A Hörmann új rendszerével okostelefonunk válik a garázs- és kertkapu, valamint a bejárati ajtó és a kültéri világítás távirányítójává.


Gép- és anyagújdonságok
Dagály Úszóaréna: a Hörmann szakértelem újabb mérföldköve
Majdnem 400 speciális ajtót épített be a Hörmann a Dagály Úszóaréna épületkomplexumába.


Gép- és anyagújdonságok
Ne menjen füstbe a biztonság!
Bár kevés szó esik róla, a jó kémény a biztonságos és hatékony otthon egyik kulcseleme.


Gép- és anyagújdonságok
Garázskapu-újdonságok
77 újdonság, 6%-os növekedés és 8,5 milliárdos forgalom 2018-ban a Hörmann-nál.


Szerszám-anyag

Biztonságos vasbak
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság