Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen

Hírek

Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen

Az közismert, hogy a kullancsok súlyos betegségeket okozhatnak csípéseikkel, az azonban kevésbé, hogy Magyarországon is megjelentek és egyre jobban terjednek olyan szúnyogfajták, amelyek fertőzéseket terjeszthetnek. Ezért aztán a vízparton, kiránduláson, vagy éppen otthon, a kertben, teraszon is érdemes védekezni ellenük, hiszen akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha meg sem csípnek.

Sokféle irtó- és riasztószert lehet ellenük kapni. A legmegfelelőbb kiválasztásánál érdemes végiggondolni, hol akarjuk használni, és milyen hatást akarunk elérni vele. Nem mindegy, hogy az erdőben vagy a teraszunkon szeretnénk védekezni, egy egésznapos kiránduláson vagy egy esti beszélgetésen. Irtanánk-e a szúnyogot, vagy csak távol akarjuk tartani.

Ha nem lakásunkban vagy annak környezetében akarunk védekezni, akkor érdemes riasztószereket alkalmazni a kullancsok és szúnyogok ellen. E szerek között már vannak olyanok is, amelyek egy kistáskában is elférnek, így akár esti sétához vagy kerthelyiséges vacsorához is magunkkal vihetjük. Hagyományos, közismert hatásmechanizmusú és kiszerelésű szer a PROTECT® szúnyog- és kullancsriasztó aeroszol, illetve a PROTECT® Ranger szúnyog- és kullancsriasztó aeroszol, amely 3-5 órán keresztül tartja távol a vérszívókat. Bőrre, illetve ruhára kell fújni és szétdörzsölni. Van belőle természetes rovarriasztó hatóanyagot, eukaliptusz olajkivonatot tartalmazó változat is, a PROTECT® Natural szúnyog- és kullancsriasztó permet. Újdonság a gyerekek számára kifejlesztett PROTECT® Junior szúnyog- és kullancsriasztó, amely szintén természetes eredetű hatóanyagot, az eukaliptuszfa olajának kivonatát tartalmazza, és már 6 hónapos kortól használható.

Az otthoni teraszon, lugasban eltöltött estén a testre fújható riasztószerek mellett használhatunk PROTECT® szúnyogirtó spirált is, amelynek a füstje akár 4 órán keresztül is távol tartja ezeket a kellemetlen rovarokat.

ötletmozaik.jpg

Van már kombinált szer is a védekezésre, amelynek kettős hatásával elérhető, hogy a szerrel érintkező rovarok elpusztuljanak, a benne levő illanó hatóanyagok pedig távol tartsák a többi vérszívót a kezelt felületek által határolt területtől. A PROTECT® Barrier rovarirtó aeroszol ráadásul minden ház körüli repülő- és mászórovar ellen hatékonyan véd. Zárt helyen és a ház körüli terekben (terasz, erkély, balkon, lugas) csótányok, hangyák, legyek és szúnyogok távoltartására és irtására egyaránt alkalmas, alkalmazásával láthatatlan szúnyoghálót vonhatunk a védendő terület köré.

A szúnyogok elleni védekezésnek fontos része a megelőzés, és ennek érdekében mi is sokat tehetünk, ugyanis a kertben található bármilyen vízgyűjtő keltetője lehet a vérszívóknak. A szúnyoglárvák fejlődését és a bábok kifejlett rovarrá átalakulását gátolja a PROTECT® szúnyoglárva-irtó permet és a PROTECT® szúnyoglárva-irtó tabletta. Ha ezekkel a szerekkel kezeljük kisebb nagyobb vízgyűjtőket az esővizes hordótól kezdve a virágalátétig, akkor elkerülhetjük, hogy a saját kertünkben neveljük fel a bennünket támadó szúnyogok nemzedékeit. (x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Kocka alakú görögdinnyét termeszt egy magyar gazda
Kísérleti céllal kocka alakú görögdinnyét termeszt Hódmezővásárhelyen Pap Róbert.


csináld magad
Gyerekparadicsom a kertben: variációk játszóházakra
A játszóház nagyon sokféle lehet. Különbözhet anyagában, formájában, megoldásaiban. Mutatunk néhány lehetőséget, amelyek szintén érdekesek lehetnek gyermekeink számára.


Hírek
Ez lenne az ideális hőmérséklet az irodában
Tudományos válasz született arra, hová kell állítani az irodai klímát nyáron. Az ideális a 27 fok és a tudomány szerint jobb, ha a nők kezelik a klíma távirányítóját. A szakértő elmagyarázza miért.


Hírek
Ellenszerek a hangyainvázióra
A tavasz és nyár eleje a hangyák serény fészeképítő időszaka is egyben. Az apró rovarok ilyenkor gyakran csapatostul jönnek-mennek a lakásban. A párás és az étel tárolására alkalmas helyiségekben szinte rajzanak a hangyák, amelyek azonban hatékonyan kiűzhetők a házból, és akár az egész bolyt is meg tudjuk szüntetni speciális szerekkel.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság