Újabb női felsővezető a Praktiker menedzsmentjében

Hírek

Újabb női felsővezető a Praktiker menedzsmentjében

Márton Katalin HR és CSR igazgató is tagja lett január 1-től a magyar tulajdonú Praktiker menedzsmentjének, mivel a HR terület és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet kap a jövőben a barkácsáruház-lánc életében.

Hosszú távon meghatározó döntés, hogy a Márton Katalin, a Praktiker humánerőforrás-területét két éve irányító szakember január 1-től a vállalati menedzsment tagja lett. A cégirányítás kibővítése nem csupán gesztus értékű, hanem gyakorlati jelentőségű is: a Praktiker stratégiai fontosságúnak tekinti a humánerőforrás-gazdálkodást, illetve kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás is a jövőben. A menedzsmentet Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató, Ónody Sándor gazdasági igazgató, Bagaméri László értékesítési igazgató alkotja, de immár két női felsővezető is tagja: Vass Tamara beszerzési igazgató, illetve Márton Katalin HR és CSR igazgató.

„A Praktiker hazai történetének legsikeresebb éveit éljük meg, de a menedzsment látja a statisztikák mögött az emberi értékeket és teljesítményeket. Cégünk sikere a Praktiker csapatában rejlik:  munkavállalóink jelentős része 5-10-15 vagy akár több mint 20 éve a Praktiker család tagja. A vállalatunk ezt az összetartó szellemiséget kívánja életben tartani és tovább erősíteni a jövőben is, ezzel egyidejűleg a cég munkáltatói márkáját a fiatal generációk számára is vonzóvá szeretné tenni. Ehhez pedig egy igazán hatékony, domináns és kiemelt szereppel bíró humánerőforrás-irányítás szükséges. Az alapot az elmúlt két esztendőben gondosan kialakított vállalati HR-stratégia adja. A szakmai díjak és a vásárlóközönség jóvoltából kapott elismerések megerősítettek minket abban, hogy a nyitott, közvetlen, proaktív és sokszínű Praktiker család HR-koncepció sikeres. Ezt az irányvonalat kívánjuk a jövőben is megszilárdítani” – mondta Márton Katalin, a Praktiker HR és CSR igazgatója.

A munkaerő-toborzás kapcsán a Praktiker Magyarországnál jellemzően a közvetlen, direkt kapcsolat és a munkatársi ajánlási rendszer a leginkább működőképes. „A honlapunkat újraépítettük, s beindítottuk a Facebook, Instagram és LinkedIN karrier oldalakat is. Az online platformok hatásfokát folyamatosan figyeljük, és bátran próbálunk ki járatlan utakat is. Rendszeresen jelen vagyunk a lokális karrierexpókon, s részt veszünk a munkáltatói fórumokon is, erősítendő a gazdasági és társadadalmi kapcsolatainkat” – tette hozzá Márton Katalin.

A Praktikernél a társadalmi felelősségvállalás az elmúlt két évben új irányt vett. Ez egyrészt a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásának tudatos és aktív előmozdítását jelenti, másrészt egy szoros partneri együttműködést a Kapcsok Alapítvánnyal. A civil szervezet célkitűzése, hogy különböző programokkal a speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztését segítse elő, ami jól illeszkedik a Praktiker filozófiájába is.

„A Praktiker elkötelezett a jövő munkavállalóival kapcsolatban is. Hisszük, hogy a speciális nevelési igénnyel bíró gyermekek fejleszthetők, és ha a megfelelő lehetőségekhez hozzájutnak, akkor a jövőben teljes értékű munkavállalóvá válhatnak. Azt szeretnénk, ha saját mikrokörnyezetünkben, a helyi szereplők bevonásával, aktívan működhetnénk közre az érdekükben” – hangsúlyozta Márton Katalin.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Háromféleképpen kapcsolható csillár
Fölöslegesen ne kelljen a szükségesnél több izzót működtetni – nincs ember, aki ne értene egyet ezzel a megállapítással. Bár a boltban kapható csillárok néha rákényszerítenek bennünket a pazarlásra. Van egyszerű megoldás a problémára.


Gép- és anyagújdonságok
Új! Gombásodásgátló szilikon
A Soudal újabb tömítőanyaggal bővítette termékkínálatát: a Szaniter Neutrális Szilikon számos hasznos tulajdonsága mellett ráadásul még a penészgombák szaporodását is gátolja.


Otthon-bútor
Helytakarékos konyhai ülőke: hokedlituning
Az átalagos vagy annál is kisebb méretű főző- és étkezősarkokban a legoptimálisabb megoldás a kicsiny ülőkék használata, hiszen amikor nincs szükségünk rájuk, egyetlen mozdulattal az asztal alá tolhatjuk őket. És ha leharcolttá válnak? Újítsuk fel őket!


Ötletek
Megálmodták az asztalt
Olcsó, de egyedi dohányzóasztalt szeretett volna Mátrainé Horváth Nárcisz és férje Somogyjádon. Mivel ilyen párosításban készen nem kapható, megálmodták.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság