hirdetés



Műemléket mentettek, díjat nyert a Csillaghegyi fürdő fürdőfelújítása

Hírek

Műemléket mentettek, díjat nyert a Csillaghegyi fürdő fürdőfelújítása

Két nagyméretű védett mozaik alkotást restauráltak és újítottak fel. 

A MAPEI Csoport leányvállalatai között 18. alkalommal rendezték meg a Reference Grand Prix versenyt. 459 kiemelkedő referencia pályázat érkezett be a világ minden tájáról. A múlt héten Bolognában rendezett eredményhirdetésen a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő felújítása hidegburkolás projektek kategóriában került a legjobbak közé. 

_KED5438.jpg

A beruházás közbeszerzés keretében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. beruházásában és a Kalotherm Zrt. generálkivitelezésében valósult meg. A több ezer négyzetméternyi hidegburkolati munkálatot az AG Total Solution Kft. végezte.Megújultak és új burkolatot kaptak a medencék és medenceterek, valamint több helyre, medencékbe, falakra, gőzfürdőkbe, gőzkabinba és wellness terekbe üvegmozaik burkolat került. A munkálatok legkülönlegesebb eleme a Barcsay mozaik áttelepítése volt.

A Barcsay mozaik

A két elemből álló nagyméretű mozaik 1976 óta díszítette a lebontásra váró ÚjpestiUszodát. Mivel a Barcsay mozaik védett alkotás, bontása és elszállítása gondos tervezést és nagy körültekintést igényelt. Az áttelepítést a Filó és Társa Kft végezte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatala által jóváhagyott restaurátori tervek alapján. A restaurálási munkálatokat Filó Mihály (Magyarország Mesterek Mestere 2015.) irányította.

24e47bd.jpg

A bontást követően tisztításra kerültek az üvegmozaik szemek, pótolták a hiányzó darabokat végül újra összeépítésre került a teljes alkotás. A restaurálási szakasz mintegy hét hónapig tartott. A Barcsay-mozaik ma az új helyén, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő uszodaterében csodálható meg.

DSC_0019.JPG

„Ez egy nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő teljesítény, ami nagyon magas szintű szakmai tudást igényel minden szereplő részéről. Nagyon büszke vagyok, hogy hozzájárulhattunk e műalkotás megmentéséhez” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Szépítsd meg otthonodat mozaikokkal
A mozaikokkal feldobott falak igazán különlegesebbek, sokkal egyedibbek, mintha tapéta vagy csempe borítaná őket. Egy kis kreativitással te is szuper motívumokat alkothatsz. Cikkünkben most mutatunk négy megoldást!


Ötletek
Fémhulladékokból készít elképesztő mozaikportrékat ez a művész
Csak ámulunk egy brit művész munkáin: fantasztikus mozaikportrékat készít fémhulladékokból.


Ötletek
Boltív családi összefogással
Házuk felújítása során készítette ezt a boltívet és mellette, egy befalazott ajtó helyén kialakított üvegpolc-rendszert Gombásné Horváth Dóra és férje Vépen.


Otthon-bútor
Diy padlóváza
Íme egy tökéletes példa, hogyan dobj fel egy vázát egyetlen fillér költség nélkül.




Gép- és anyagújdonságok

Kézbe simuló csavarozó







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság