Az első lépés az evőeszközök beszerzése volt: vagy ismerősök ajándékaként, vagy a piacon vásárolva kerültek hozzá. A második lépés az, amikor megszületik az elképzelés az adott tárgyról. Ezután a megfelelő evőeszközök összeválogatása történik. Ezután már „csak” össze kell állítani az alkotást. Ez egy Awi hegesztő eljárással történik. Végül a felületkezelés és lakkozás zárja a munkát.
Ezeket a dísztárgyakat Zoltán szinte kizárólag fémből készíti. Viszonylag ritkán használ alapnak fát is, természetesen ez is csiszolva, lakkozva válik az alkotás részévé. A legnehezebb az evőeszközök oly módon való összeállítása, hogy a hegesztés az evőeszközökön mindig takarva maradjon. Egy kis odafigyeléssel azonban ez is sikerülni fog.
Szárnyaló fémmadarak
1. Az összeállítást mindig ötletelés előzi meg, az elemek kiválogatása és formára, valamint egymáshoz igazítása.
2. A kitárt szárnyak evezőknek nevezett nagy tollai leveseskanalak, a kisebb tollak tortavillák fogóiból készültek.
3. Összeállítva, felülnézetből így néz ki a kiterjesztett szárnyú madár – a hegesztési pontok ügyesen rejtve vannak.
Hideg tapintású hüllők
1. A képen jól látszik, hogy a béka feje egyetlen leveseskanálból, valamint két fémgolyóból és egy fémnyelvből áll.
2. A villák szinte kínálják magukat, hogy némi megdolgozás után tökéletes, élethű hátsó békatalpakká váljanak.
Baglyok minden mennyiségben
1. Ez a kép alapján bárki, aki szereti a baglyokat, sorozatban gyárthatja őket két kanálból és egy villából...
2. ...de persze a testet is meg kell alkotni, a legegyszerűbben szintén néhány kanálból. A szemek tetszés szerintiek.
3. A munka teret enged a kreativitásnak, hiszen több baglyot egymás mellé rakva kiderül, hogy nincs két egyforma.
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.