hirdetés



Ingyen tipp gázszámlája csökkentésére

Szerszám-anyag

Ingyen tipp gázszámlája csökkentésére

Megfelelő hőszigeteléssel nemcsak az Ön havi költségei csökkennek, de a környezetet is védi, a páralecsapódást is elkerüli, és házának értéke milliókban kifejezhetően megnő. Érdemes tehát foglalkozni ezzel a témával.

Sokan innen-onnan válogatják össze a hőszigetelő rendszer elemeit, mert úgy hiszik, így kisebb összegből megoldják a dolgot. Gyakran éppen ennek az ellenkezője derül ki a végén, amikor a házszigetelés végeredménye nem olyan hatékony, mint az elvárható lenne. Ezért inkább ajánlott egy gyártótól beszerezni az összes elemet, így az összhatás is garantáltan jó: a lehető legmagasabb színvonalú lesz a ház szigetelése.
Mi a legfontosabb összetevő, amiből semmiképpen ne engedjünk?
A ragasztó a homlokzati hőszigetelő rendszer lelke, mert a nyíróerőkkel és a leválási erőkkel szembeni ellenállásban elsődleges szerepet játszik. A benne található műgyanta mennyiségének aránya pedig a legfontosabb tényező: ez az arány határozza meg a ragasztó minőségét, megfelelő rugalmasságát, tapadását a felületekhez. Ha ezen az alapanyagon spórolnak a ház szigetelésekor, a ragasztó nem fog megfelelő tapadási szilárdságot biztosítani a polisztirolos hőszigetelő rendszernek. A tapadás hiányának következményei pedig az alábbiak lehetnek:
•    a polisztirol elválik a felülettől,
•    a hőszigetelési érték csökkenni fog,
•    a színvakolat felszínén repedések keletkezhetnek
Ezek akár a polisztirolos hőszigetelő rendszer megsemmisüléséhez is vezethetnek, semmiképpen nem érdemes kockáztatni ezeket a veszélyeket a ház hőszigetelésekor, inkább fordítson a ragasztóra nagyobb figyelmet. A MAPEI MAPETHERM PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszerének kiváló minőségét független szervezetek is igazolják: elnyerte a Kiváló Építési Termék védjegyet és az ÉMI 100% minőségjelet is.
És itt az ígért ingyenes segítség:
Látogassa meg a www.hoszigetelesmindenkinek.hu weboldalunkat és töltse le ingyenes Van megoldás című elektronikus kiadványunkat, amely segít az elindulásban, tájékozódásban!

(X)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A jövő hőszigetelése
A viharosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb és nagyobb szerep hárul az épületek hőszigetelésére és termikus védelmére. Az alacsony energiafogyasztás leginkább a tetők, külső falak, a padlók és az alagsorok kiváló hőszigetelésével érhető el.


Gép- és anyagújdonságok
Családi ház utólagos homlokzati hőszigetelése
Egy székesfehérvári családi ház kivitelezése kapcsán mutatjuk be a Knauf Insulation SMARTwall S C2 termékét.


Szerszám-anyag
Még mindig szigetelhetjük a házat
Födémszigeteléssel akár még ebben a fűtési szezonban is 25%-kal csökkenthetjük a fűtésszámlát.


Otthon-bútor
Homlokzati felújítás Mapei termékekkel
A Kulturális Főváros cím hatalmas fejlesztéseket indított el Pécsett. A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt keretében újult meg a helyi Vasarely Múzeum. A projekt 4 kulturális beruházásból áll, mely érinti a pécsi konferencia- és koncertközpontot, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtárat.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság