hirdetés



Biztonságos vasbak

Szerszám-anyag

Biztonságos vasbak

Olyan favágó bakot készített Horváth Illés Tápiószecsőn, amely nem csak biztonságos, nem csak gyorsan és egyszerűen lehet vele dolgozni, de még szétvágni sem lehet véletlenül a láncfűrésszel.

Nem (csak) azért nem lehet belevágni, mert fémből van, hanem mert a farönköt csak az egyik végén tartja, s az egész rönk szabadon áll, készen a felszabdalásra. Ha követjük Illés példáját, és készítünk egy akkora jelölőt, amekkora fahasábok a kazánunkba férnek (itt 45 centis lécbe egymástól 33 centire bevert szögekkel), majd a jelölővel megkaristoljuk a vágandó rönkön a háncsot, akkor pont megfelelő nagyságú darabokat tudunk vágni és szépen sorban felslihtolva őket a tárolásuk is könnyebb lesz.

1. A szerkezet egyszerű: három stabil láb, V alakú rönktartó, valamint a függőleges nyak a rönktartó foggal.

2. A rönk végét kicsit odaütve tesszük bele a V alakú fogóba, s a rezgéstől magától ráesik a rönktartó fog.

 

3. A fog stabilan tartja a rönköt, úgy, hogy a fának a legnagyobb része szabadon áll, egyszerűen szabdalható.

4. A rönk mindkét oldalról könnyen hozzáférhető, és  kézi- vagy láncfűrésszel egyaránt darabokra vágható.

5. Illés kazánjába 33 cm hosszú fa fér, ezért jelölőnek egy 45 centis lécbe vert két szöget egymástól 33 centire.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Hangszerrel bútorozott szoba
A közelmúltban készítette Antal György feleségével, Ágnessel lányai szobabútorát. A tervezés és kialakítás során nagy hangsúllyal esett latba a zene szeretetére való nevelés.


csináld magad
Ahol a legkisebbek is tudnak sütni-főzni: három DIY babakonyha
Az őszi-téli időszakban sokaknak okoz fejtörést, hogyan foglalhatnák le a gyerkőcöt hasznosan. Egy babakonyha mindenképp jó választás lehet, hiszen a legkisebbek játszva sajátíthatják el a sütés-főzés rejtelmeit. Cikkünkben három saját készítésű változatot mutatunk.


csináld magad
DIY babakonyhák a legkisebbeknek
Egy babakonyha hatalmas örömöt tud okozni a gyerkőcöknek, ráadásul órákig lefoglalja őket. Ha szeretnéd te is meglepni őket ezzel a kreatív ajándékkal, barkácsolj egyet! Íme négy ötlet!


Hírek
Címvédés az Országos Fakitermelő Versenysorozat Döntőjében
Szeptember 10-én már kora reggel minden adott volt ahhoz, hogy egy rendkívül jó hangulatú, izgalmas fakitermelő versenynek adjon otthont a Bábolnai Gazdanapok. A koronavírus-járvány után visszatérő, négy regionális fordulóval újrainduló STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjében 7 pályán összesen 28 csapat mutathatta meg szakmai tudását két fordulóban.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság