hirdetés



Gravírozott képkeret készítése

Szerszám-anyag

Gravírozott képkeret készítése

Ajándékozzunk karácsonyra saját kezűleg gravírozott képkeretet! Most még több mint elegendő időnk van az elkészítésére.

Aki akarja, a képkeretet is maga készítheti, akinek nincs erre ideje, az barkács-, hobbi- vagy lakberendezési boltban vehet egy készet és olyan színűre festheti, amilyet az szeret, akit meg akar ajándékozni.

1. Vázoljuk fel a kívánt mintát ceruzával a keretre. Rajzoljunk viszonylag vastagon, hogy jól látszódjon a minta.


2. Miután végeztünk a rajzolással, radírral óvatosan menjünk végig a mintán, hogy kicsit vékonyabbá tegyük. Majd készítsük elő a Dremel gravírozószerszámot, és nagy sebességre állítva gravírozzuk bele a mintát a fába a ceruzarajz nyomán. Munka közben szükség szerint, időről időre fújjuk le a port a felületről.


3. A gravírozást a fő vonalakkal kezdjük. Miután ezekkel elkészültünk, rajzoljuk át a gravírozóval a kisebb, finomabb mintákat, a leveleket és a pöttyöket is. Díszítsük ki a szíveket és a hullámvonalakat. A végén egy puha ronggyal töröljük le a port a keret felületéről.

Anyag- és szerszámszükséglet
- festett képkeret (vagy natúr keret és festék)
- ceruza
- radír
- Dremel gravírozó

A szerszámról
A Dremel gravírozó változtatható mélységállításának köszönhetően különleges formákat tudunk pontosan gravírozni a különböző anyagokba – fémbe, műanyagba, üvegbe, kerámiába, fába és bőrbe. Így egyedi, személyes külsőt kölcsönözhetünk például csészéknek, poharaknak, fa képkereteknek, tányéroknak.
A szerszám most egy csomagban kapható a Dremel 930-as ragasztópisztollyal.

A Dremel speciális kiszerelése a két eszköz mellett öt karbit gravírozószárat, három gravírozósablont, három magas és három alacsony hőmérsékleten alkalmazható ragasztó rudat, 12 darab csillámos ragasztórudat és egy Ötlet Füzetet is magában foglal - utóbbi számos inspirációt kínál a dekoráció szerelmeseinek.


A két szerszám együtt maga is kiváló karácsonyi ajándék lehet.
További információ: dremeleurope.com




hirdetés

EZT IS Ajánljuk


Ötletek
Stílusos tálca kedves ajándéknak
Ki ne szeretné legalább egyszer ágyba kapni a reggelit? Akinek tetszik ez a saját kezűleg gravírozott tálca, maga is készíthet hasonlót, aztán egy reggel azon szolgálhatja föl szeretteinek – születésnapon, névnapon, évfordulón, anyák napján, stb. – a reggelit vagy a kávét.


Otthon-bútor
Dinamikus képkeret tükörmozaikból
A boltokban vásárolt holminál mindig személyesebb a saját kezűleg készített. A legszebb ajándék nagymamáknak egy fénykép az unokákról, szeretteinknek pedig egy kép a közös nyaralásról. A kép mellé ajándékozzunk keretet is, s akkor már úgy dukál, hogy annak is legyen stílusa.


Ötletek
Tegyünk talpat a gravírozó alá!
Megszenvedett egy névtábla fába gravírozásával Varga Ákos Sopronban – az ember a precíz vonalak kimunkálásakor nehezen tudja egyenesen tartani a gravírozót, és a vonalak nem olyanok lettek, amilyeneknek szerette volna őket. Gondolkodott – és eszébe ötlött a megoldás.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság