Iroda a lakásban


A lakberendezés szempontjából a lakásban kialakított irodával kapcsolatos legfontosabb követelmény, hogy mindennek helye legyen, minden holmi rendezetten tárolható legyen, hiszen a helyiséget a család más célból is használhatja. Ebben az otthoni irodában nem nehéz rendet tartani, mert sok szekrénye van. Ezek valójában átlagos konyhaszekrényelemek ? pontosabban eredetileg annak készültek ?, de könyvekből, iratokból, dossziékból is rendkívüli mennyiséget tudunk tárolni bennük.

Az otthon végzett munka esetében is fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, és valamennyi szükséges iratot könnyedén elérjünk, némi méricskélés után kiderült, hogy az az ideális, ha ? konyhaszekrényelemeket használunk tárolónak!  Az is fontos, hogy jó nagy asztallapunk legyen, és ne akadályozza kreativitásunkat olyasmi, hogy az ügyet fél négyzetméteren összekucorodva kell megoldanunk. A méretes asztalfelület nemcsak írásra, hanem rajzolásra, festésre, varrásra, miegyébre is eszményi hely.

Irodabútor konyhaszekrényelemekből

A beépített konyhabútor elemei sokféle variációra adnak lehetőséget a lakásban kialakított iroda berendezésére. Egyáltalán nem nehéz egymásra tornyozott konyhaszekrényekből megalkotnunk ezt az irodát. Dán kollégánk a szekrényelemeket az IKEA-ból szerezte be, de némi szerencsével használtakra is bukkanhatunk. Kilenc ilyen elemből áll a ?dolgozósarok? ? leszámítva persze a 22 mm vastag asztallapot és polcokat ?, öt felső és négy alsó konyhaszekrényelemből (a felsők közül három 40, kettő pedig 60 centi széles). Egyfelől van egy asztalunk, hatpolcos tárolóval, másfelől pedig a hátunk mögött (vagy ha úgy akarjuk, oldalt) egy kerekeken odébb gördíthető, nyitott polcokkal is ellátott iratszekrény. A kerekek (vagy bútorgörgők) azért praktikusak, mert a tároló így takarításkor egy mozdulattal arrább tolható. Lars kollégánk az asztallap, valamint a kerekes tároló alsó-fölső lapjainak és polcainak látható éleit 12×28 mm-es, félkör keresztmetszetű díszlécekkel zárta le, amelyeket előzőleg sötétre pácolt és háromszor átkent lakkal. A sötét profillécek jól hatnak a fehérre festett lapok élén. Nincs szükség műhelyre ahhoz, hogy megalkossuk ezt az irodát, minden munkálat elvégezhető abban a térben, ahol a leendő dolgozósarok áll majd. Asztallapnak egy 122×250-es laminált bútorlapot használtunk, amelyből levágtunk egy 50 centis csíkot. A 122×200 centis darab elég nagy munkafelület bármilyen tevékenységhez, az 50 centis csík pedig a beépített világításnak szolgál ?otthonul? (a munkafelület megvilágítását persze sima íróasztali lámpával is megoldhatjuk, úgyhogy aki nem ért a villanyszereléshez vagy húzódozik a spotlámpák beépítésétől, az egyszerűen hagyja ki őket).

iratszekrényiratszekrény
polcai


ÁRKALKULÁTOR

A faanyag és a gipsz karton borítás költsége nem haladja meg a tízezer forintot, a barkácsáruházakban kapható legolcsóbb ajtók tokkal együtt 15-20 000 Ft körül mozognak, a vasalat kb. 15 000 Ft. Így egy ajtó ? a fenti méretű falfelülettel együtt ? mintegy 45-50 000 forintból elkészíthető.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Toshiba újdonságok
Magyarország ötödik legnagyobb laptop-értékesítője a Toshiba: a cég tavaly mintegy...
Mekkmestermunka
MekkmestermunkaKedves Hajnalka! Menteném a menthetőt, ami a burkoló "mester" keze...
Utólagos falvíztelenítési eljárások
Kedves Hajnalka! A házunk szuterénnel rendelkezik. Kb. 120 cm-es falfelület van a...
Gipszkarton rögzítése
Kedves Hajnalka! Az a problémám adódott gipszkartonozás közben, hogy nem tudom eldönteni,...
Melegen tart, akár órákig
Az USB-s bögremelegítők már egyáltalán nem számítanak újdonságnak, de ez a multifunkciós...
Környezetbarát mobiltöltés
Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordít mindenki a környezetvédelemre, így nem...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION