hirdetés



Tanulóasztal s. k.

Gyerkőc

Tanulóasztal s. k.

Szüksége volt egy íróasztalra Németh Kristófnak Pécsett, mert gimnáziumba jár, és eddig nem volt saját íróasztala, a szüleiét használta.

Több üzletben is körülnéztek, de a kínálat egyik darabja sem tetszett igazán, ráadásul drágák is voltak. Ezért Kristóf, aki egyébként gyakran barkácsol, úgy döntött, készít egyet magának. A munka során új funkciót nyert egy régi láda is.

Felhasznált anyagok: fenyődeszka, rétegelt lemez, lapostipli, tungolaj, facsavar (5×50, 4×40, 4×30), mattfekete sprayfesték, Gorilla Glue faragasztó, csiszolópapír.

Szerszámok: vastagoló gyalu, kézigyalu, asztali körfűrész, lapostiplimaró (lamellózó) gép, szalagcsiszoló, excentercsiszoló, fúrócsavarozó, gérvágó fűrész, pillanatszorítók

Lépésről lépésre

 

1. Az íróasztal szekrényrésze egy régi vegyvédelmi ládából készült (gázálarcokat tároltak benne a '980-as években).

 

2. Kristóf először szalagcsiszolóval lecsiszolta kívül-belül, majd csiszolás után tungolajjal kezelte le. A belsejét is lekente.

 

3. Az asztal lapja 25 mm vastag fenyődeszka, amelyet Kristóf méretre vágás után lapostiplivel táblásított, gyalult, majd csiszolt.

 

4.  Az asztallapot is tungolajjal kezelte – ez egy hagyományosan hajódeszkák felületkezelésére használt, igen apró részecske-méretű natúr faolaj.

 

5. Amíg az asztallap száradt, azalatt rozsdátlanította a láda pántjait és a zárakat, végül sprayfestékkel mattfeketére festette őket.

 

6. Ezután rögzítette az asztallapot és ládát, illetve a lábakat, végül a 8 mm vastag rétegelt lemezből készített polcok is a helyükre kerültek.

 

7. És íme a kész íróasztal, amin nagyszerűen megy a tanulás!




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Gardrób helyett bunki
A gyerekszoba falának egyik beugrójában korábban csak a nagyobbik fiú íróasztala volt, ám nagy holttér volt az asztal fölött, amit az apa, Enyedi Tamás (Budaörs) szeretett volna hasznossá tenni.


Ötletek
Hogyan dolgozzunk otthonról még kényelmesebben
És mi mindenről ne feledkezzünk meg közben – az IKEA lakberendezőjének tanácsai.


csináld magad
Kezdődik az iskola: öt DIY ötlet tanulószobába
Lassan véget ér a nyár és becsöngetnek az iskolába is. Készülj fel már most a sulikezdésre és lepd meg gyerkőcödet egy saját kézzel készített kiegészítővel, bútordarabbal!


Gyerkőc
Székek szuperhősöknek
A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!








Otthon-bútor

Ládalábú íróasztal



hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság