hirdetés



Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!

Gyerkőc

Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!

Bár még javában dübörög a nyár, vészesen közeledik a tanévkezdés. És vele a problémák. De mindenre van megoldás!

Sok szülő kapkod a levegő után, hiszen bár úgy tűnik, gyermekük még csak most kezdte az óvodát, szeptembertől mégis az iskolapadba fog ülni. Ha megállunk a gyerekszoba közepén és körbenézünk a milliónyi játék között, könnyen érezhetjük azt, hogy a helyiség többé nem alkalmas a megváltozott igények és feladatok ellátására. Pánikolni azonban egyetlen percig sem kell! Az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtöttek egy csokornyi praktikus megoldást, amit érdemes figyelembe vennünk, ha gyerekszoba-átalakításba vágjuk a fejszénket.

Gipszkartonozás pofonegyszerűen

A szoba átalakítását kezeljük közös, kreatív feladatként, vonjuk bele bátran a kicsiket, hogy saját ízlésük és igényük szerint kerüljenek kialakításra a terek. A legfontosabb, amit szem előtt kell tartanunk, hogy külön területet alakítsunk ki az eltérő funkcióknak: legyen egy zug a játékhoz, a helyiség egy részében a pihenésé legyen a főszerep, egy másikban pedig a tanuláshoz szükséges környezetet teremtsük meg. Akár azt is megtehetjük, hogy gipszkartonozással alakítjuk ki ezeket a szobarészeket, így a végeredmény rendkívül látványos lehet, a kicsi pedig saját „bunkert” is kaphat, ahol elmerülhet kedvenc játékában. Hasonlóképpen létrehozhatunk egy olvasósarkot, ahol kényelmes, nagy babzsákba kucorodva rögtön könnyebb lesz a tanulás vagy a kötelező olvasmányok ledarálása.

A gipszkartonozást saját magunk is elvégezhetjük, ha azonban nem vagyunk rutinosak benne, érdemes a szép kivitelezés érdekében szakembert hívni a munkához – vallják az építőanyag-kereskedelmi hálózat szaktanácsadói. Ha mégis a barkácsolás mellett döntünk, tervezzük meg a méreteket, készítsünk fa tartószerkezetet, hogy aztán arra könnyedén felcsavarozhassuk a gipszkarton lapokat.

A válaszfalakba polcokat is készíthetünk szintén gipszkartonból, így egyszerre kapunk térelválasztót és praktikus tárolót. Egy gyors glettelés és csiszolás után pedig jöhet a festés, s máris új életre kelt a gyerekszoba!

Játsszunk a színekkel!

Ha ennél kisebb volumenű átalakítást szeretnénk, akkor jó megoldás például, ha a funkcionalitást a színek használatával differenciáljuk. A játéksarok élénk, vidám színekben pompázhat, a pihenőhely környékén lágy, nyugtató színek dominálhatnak, a tanulósarokban pedig a kreativitást felkeltő színvilág jelenhet meg. Ügyeljünk azonban arra, hogy a különböző területek falfelületei összhatásukban is harmonizáljanak egymással.
Nem szeretnénk festésbe és gipszkartonozásba kezdeni? Semmi gond, válasszuk el a területeket különböző falmatricákkal. A játszósarokba mehetnek a kedvenc rajzfilmfigurák képei, az íróasztal fölé pedig rögzítsük egy táblafestékkel lekent falapot vagy parafatáblát, amelyre a fontos információkat, vagy az órarende(ke)t is fel lehet tűzni. Használhatunk kisebb térelválasztásokhoz egyszerűen mozgatható paravánokat, színes, játékos függönyöket is vagy két oldalról is pakolható, térben álló polcokat.


Bármelyik megoldást is választjuk, ne felejtsük el az íróasztalt világos helyre, lehetőség szerint ablak közelébe tenni. Törekedjünk arra, hogy minőségi alapanyagokat válasszunk, s ha nem vagyunk biztosak valamiben, ne féljünk tanácsot kérni a szakértőktől.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.


Otthon-bútor
Spóroljunk a melegvízzel
A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.


csináld magad
Játszóvár a kertben: a gyerekek imádják
Sok családban a gyerekeknek a karantén idején a játszótér hiányzott a legjobban. Sok családfő saját kezűleg varázsolt egyet a kertbe. Bemutatunk egy újabb megoldást.


Ötletek
Így lesz az IKEA-s kaspóból kislámpa
Egy szuper IKEA hacket mutatott be Instagram-oldalán egy kreatív felhasználó. A hálószobában jól jöhet ez a trükk.




Ötletek

Házimozi otthon




Gép- és anyagújdonságok

Izgalmas fürdőszoba



hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság