hirdetés



Ünnepi építkezés

Otthon-bútor

Ünnepi építkezés

Fiaival közösen készült adventre és karácsonyra Antal Zoltán (Harkakötöny).

Amíg anya a bejglit készítette, addig apa (vagyis Zoltán) két üres teásdobozt összetolva (a fölösleges köztes oldalt értelemszerűen kivágva) elkészítette a „faházikók” alapját. „Gerendákat” a kerti mogyoróbokorról és a labdarózsáról vágott a fiúkkal. Az alsó sornál megmutatta, hogyan kell méretre vágni és felragasztani. Ezután fiai (idén már 7 és 9 évesek) mértek, vágtak, majd ragasztópisztollyal ragasztottak, és szép lassan megépült a két faházikó.

A vastagabb ágaknál persze apa is besegített. Annyira belejöttek, hogy egy egész kis falut építettek: hat házig meg sem álltak.

Amíg a fiúk a faházakat csinálták, addig Zoltán két megüresedett dobozból, kolléganője, Barbara ötlete nyomán készített egy templomot.

A tornyot és a templombelsőt meleg fényű ledek világítják meg, kapcsolójuk a templomajtó mellett található.

Az oldalát terméskő hatású bükkfa kéregdarabokkal rakták ki – a bükkfakéreg ugyanis nagyon jól faragható tapétavágó snicerrel.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Advent skandináv módra – jöhet a lelassulás
A téli időszámítás beköszönte, a korai sötétedés igazából egyetlen nagy előnnyel jár: itt a karácsonyimádók ideje, végre legálisan lehet készülődni az év legszebb ünnepére. Természetesen a karácsonyt megelőzi még egy igazán szép időszak, az advent, amikor is valóban meg lehet és meg is kell találni a pillanatokat egy kis lelassulásra.


csináld magad
Régi képkeretekből barkácsolt karácsonyi dekoráció
Van néhány kopott, nem használt képkereted? Ne dobd ki őket: barkácsolj belőlük mutatós karácsonyi dekorációt!


csináld magad
Alternatív DIY karácsonyfák
Ha idén lemondanál a tűlevelűről, de mégsem szeretnéd a karácsonyt fenyőfa nélkül tölteni, barkácsolj magadnak egyet! Válogass a következő ötletes megoldások közül: mutatunk kültéri és beltéri ötleteket, valamint olyanokat is, amelyek akár egy aprócska garzonban is elférnek. Íme!


Ötletek
Epoxiba öntött ledfüzér
A legérdekesebb alkotások elkészítéséhez nemritkán a szokványos helyzetek és események váratlan egybeesése vezet el bennünket. Így történt ez ebben az esetben is.




Gép- és anyagújdonságok

Hogyan dekorálunk?







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság