hirdetés



Kamraszekrény kis helyre

Otthon-bútor

Kamraszekrény kis helyre

Egy negyvenéves lakás kamrájának felújítását oldotta meg frappánsan, sok ötlet – a szó szoros értelmében vett – beépítésével Nichter Róbert Pécsett.

Ilyen volt – ilyen lett. Eredetileg egy ajtóval és polcokkal ellátott 0,75 m2-es kamra állt a tűzhely mellett, ám a mély polcok miatt nehézkes volt a használata. Róbert, akinek egyik hobbija a barkácsolás, több helyen látott, valamint saját ötletek ötvözése útján tervezte meg és készítette a kamra helyére ezt a fiókos szekrényt. A szekrény bútorlapból készült, ABS élzárással (ez egy 0,5-3 mm vastag, a „sima” élfóliánál tartósabb, kevésbé sérülékeny műanyag élzáró anyag, amelyet magas hőfokon, nagy nyomással rögzítenek a bútorlap élére – az élzárást Róbert is szakcégnél rendelte meg). A használat megkönnyítése érdekében a szekrény megfelelő vasalatokat: teljes kihúzású fiókcsúszókat, illetve előlapbeállító vasalatokat kapott. Összességében a bútordarab tartalmához egyszerűbb és könnyebb hozzáférni, a tér jobb kihasználásán felül pedig a konyhasarok esztétikus, korszerű külsőt is nyert a felújítással.

A rajzon jól látható a fiókok sorrendje, felfüggesztése és funkciója.

A kilenc fiók közt vannak mélyebbek és laposabbak, oldalfallal ellátottak és falak nélküliek (pl. mert tárolódobozok vannak rajtuk).

A tűzhely mellett (a munkapult szabvány magasságában) kihúzható, kiegészítő munkalap kapott helyet.

Itt egy érdekes, „fiók a fiókban” megoldást láthatunk. Külön figyelmet érdemel a felső, kisebb fiók előlapján, a fiókfogó mellett tárolt, a kampósszögekről egyetlen mozdulattal lekapható olló.

Az egyik középső polcra Róbert konnektort (dugaszoló aljzatot – tulajdonképpen egy hosszabbítót) épített be a sűrűbben használt konyhai kisgépek (kenyérpirító, szendvicssütő) kényelmesebb használata céljából.

A villanyzsinórt a fiók alatt vezette a fiók-előlap belső oldaláig.

 

A villanyvezetéket gégecső védi a megtöréstől és összecsavarodástól – és persze így a beépített elektromos vezeték sem gátolja a fiók kihúzását.

 

A vezetősín teljesen kihúzott állapotban 80 cm hosszú, ekkora fiókot tervezhetünk hozzá.

 

A legalsó fiók műanyag dobozaival a régi pincei zöldségtároló ládákat helyettesíti.

 

A szintén kihúzható, de függőlegesen álló lap a különböző felfüggeszthető, ugyanakkor lapos eszközök (gyúródeszka, partvis, stb.) helytakarékos tárolására kiváló.

 

A fiókok divatos előlapokat és modern fiókfogókat kaptak, így a kamraszekrény összképe is szép.

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Mutatós térelválasztó IKEA oldalelemekből
Egy újabb klassz IKEA hacket találtunk az interneten: ezúttal egy mutatós térelválasztó készítését mutatjuk meg!


Otthon-bútor
Ikerpolc a konyhában
A háziasszonyok folyton szembesülnek azzal, hogy nincs elegendő rakodóhely a konyhában. Ezekkel a praktikus, könnyen elkészíthető polcocskákkal növelhetjük a tárolók számát.


csináld magad
Így lesz a régi, kopott könyvespolcból trendi darab
Egy kis átalakítással igazán trendi lakberendezési tárgyat varázsolhatunk egy régi könyvespolcból is.


csináld magad
Kezdődik az iskola: öt DIY ötlet tanulószobába
Lassan véget ér a nyár és becsöngetnek az iskolába is. Készülj fel már most a sulikezdésre és lepd meg gyerkőcödet egy saját kézzel készített kiegészítővel, bútordarabbal!











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság