hirdetés



Dupla galéria

Gyerkőc

Dupla galéria

Egy adott pillanatban a Gyömrőn lakó Binder Barna és felesége, Beáta számára eljött az idő, amikor szükségessé vált, hogy helyet szabadítsanak fel a gyerekszobában.

Mivel a szoba mérete adott volt, ezért a felfelé bővítés jöhetett csak számításba. Mivel pedig az előre megjósolható vita, hogy melyik gyerek aludjon felül rögtön két emeletes ágy megvásárlását igényelte volna, olyan összegért, amiből már galériát is készíthetnek, feleségével úgy döntöttek, hogy a költségek szem előtt tartása mellett – a régi fekvőhelyüket felhasználva – saját galériát készítenek a gyerekeknek. Galériát barkácsolni ma már nem ritkaság, de az általuk készített galéria mégis egyedi.

A felhasznált anyagok, formák és színek tekintetében igyekeztek például a természetet behozni a gyerekek helyiségébe. A galériát úgy tervezték meg, hogy az igazodjon a helyiség méreteihez, annak kialakításához, illetve nem utolsósorban a korábbi támlás ágyukból kivett matrac (amely új huzatot kapott), illetve ágyrács méretéhez. A tartóoszlopokat természetes anyagból készült kötéllel tekerték körül és  ugyanezt használták fel kapaszkodónak, illetve a galéria lépcső felőli végén elhelyezett esésgátlónak is.

A korlátot méretre vágott 10-es rétegeltlemez-táblából készítették: megrajzolták az elképzelt mintát, majd dekopírfűrésszel kivágták. A rétegelt lemezeket (korlátot) tartó oszlopokat olyan méretű – nem végigmenő – horonnyal látták el, hogy a táblát már csak bele kelljen csúsztatni és az abban önmagától megálljon. Ennek az egyszerű szerelés mellett az a legfőbb előnye, hogy ha a gyerekek megunják a kivágott korlátmintát, a táblát egyben, könnyen és gyorsan cserélni lehet. Az elkészült galériát végül lakkozták, hogy védjék a különböző „belső környezeti” hatásoktól, de a lakkozásból kihagyták a rétegelt lemezeket, hogy eredeti színükkel kiemelkedjenek a lakkozott – és emiatt  megsötétedő – elemektől.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Galériázott osztályterem
Augusztus van még, de hamarosan kezdődik újra a suli. Az iskolakezdésre való felkészülést segítjük cikkünkkel: nem mindennapos ötlet merült fel a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium 10/A osztályának tanulói körében: galériát szerettek volna építeni nagy belmagasságú osztálytermükben.


csináld magad
Galériaépítés egyszerűen: íme négy ötlet
Ha nagy a belmagassága a helyiségnek, a szélessége pedig kicsi, érdemes felfelé bővíteni: építsünk galériát! Bár lehet, elsőre bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem az. Íme négy ötlet!


csináld magad
Kuckó a magasban: egyedi szekrény a galériára
Derecskén él feleségével és két szép kisfiukkal Barta Zsolt Attila. A család igyekszik úgy kialakítani otthonát, hogy az melegséget, nyugalmat és egyediséget tükrözzön. A házban sok a faburkolat, az épület pedig galériás, és az ott található gyerekszobából a szülők igazi kuckót varázsoltak a fiúknak.


Otthon-bútor
Térkihasználás: így építsünk galériát!
Kisméretű lakásban gyakran többfunkcióssá kell alakítanunk a helyiségeket, hiszen egy térbe kell sűríteni a pihenés, a munka és a ruhatárolás funkcióit. Mindezt sikerült alig tizenkét négyzetméteren megoldani egy dizájnszakos hallgató szobájában. Cikkünkből kiderül, miként.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság