Fűnyíró-teszt


A fűnyírók az utóbbi időben sokirányú fejlődést mutatnak, használatukat jelentősen megkönnyítő fejlesztéseket eszközölnek a gyártók. A vezeték nélküli elektromos fűnyírók egyelőre nem terjednek, a technológia még nem versenyképes a hagyományos modellekkel.

Már-már benzines
A készülék 40 cm vágásszélességgel az elektromos fűnyírók között a felső kategóriát képviseli. A Rotak család legnagyobb tagja, mégis könnyű és jól kezelhető. A magasságállítás egy karral történik és nagyon könnyen, szinte erőkifejtés nélkül megoldható 11 lépcsőben – ami minden igényt kielégít, talán még kicsit sok is a jóból. 1500 W-os motorja, 20 Nm forgatónyomatéka ritkábban nyírt gyepen is hatékonnyá teszi. Fűgyűjtő kosara 50 l-es. Ez a készülék a benzinmotoros fűnyíróktól idegenkedőknek és a nagyobb füves kerttel rendelkezőknek jó választás.
 
Könnyű lavírozás
A fűnyíró 33 cm-es vágószélességgel rendelkezik, ami az elektromos gépek között átlagosnak nevezhető. Méreténél fogva könnyen lavírozhatunk vele a gyepen, így inkább a kisebb méretű kertekbe ajánlott. Ezt bizonyítja a kisebb, 27 literes fűgyűjtő kosár is. A vágásmagasság állítása kerékszerelést igényel, három fokozatban lehet szabályozni. A biztonsági kapcsoló és kábeltehermentesítő a biztonságunkat szolgálja, összecsukható markolatának köszönhetően pedig kis helyen is tárolhatjuk. Ár/érték arányban jónak mondható!
 
Olcsón jót
Ez az a készülék, amely ár/érték arányával kitűnik a tesztben szereplő fűnyírók közül. Szintén 1500 Wattos, akárcsak a Bosch fűnyíró, vágásszélessége is 40 cm, könnyen – egyetlen mozdulattal – állítható a vágási magasság, ebben sem különböznek. Az MTD a Bosch géppel ellentétben csak 6 fokozatban állítható, de ez bőségesen elég. Fűgyűjtő kosara 45 literes, kicsit kisebb. Ami igazán vonzóvá teszi, hogy szinte ugyanazt nyújtja, mint a Bosch. Az ára viszont csak töredéke, 23 ezer Ft! Kevesebb, mint a fele. Ez olyan tulajdonság, ami könnyen eldönti a kérdést: az Ötlet Mozaik ezt a készüléket is ajánlja.
 
ÖM-tipp
A fűnyírónknak is szüksége van karbantartásra! Az elektromos gépeken ez csak a késélezésre szűkül, de nagyon fontos a kés élezésekor ügyelnünk arra, hogy egyensúlyban maradjon. Ez annyit jelent, hogy mindkét pengerészből ugyanannyit köszörüljünk le, ellenkező esetben a motor csapágyazása fogja bánni. Az ellenőrzés egyszerű: a leszerelt kést szögre vagy csavarhúzóra „fűzzük” a rögzítési csavarlyuknál fogva, s ha nem fordul le valamelyik irányba, akkor jól dogoztunk – ellenkező esetben a nehezebbik oldalból még köszörülni kell. A benzinmotoros gépeknél nagyon fontos az évenkénti olaj- és gyertyacsere, a légszűrőbetét cseréje – vagy mosható kivitelűeknél – tisztítása.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Szép postaláda egyszerű elemekből
Kerítésoszlopba szerette volna elhelyezni a postaládát Magyar Szabolcs, de kereskedelmi...
Az év színe 2019.
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre...
Idén piacra kerül a Terrán napelemes tetőcserepe
A 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó...
Teremtsen otthont velünk!
Elegancia, kényelem, megbízhatóság, innováció, minőségi termékek, jó árak egy helyen....
Guruló szánkó
Télen a gyerekek egyik kedvence a szánkózás, de az idei tél jó részében hó híján...
Kertészeti kiállítás és vásár
Szeptember 23-25. között, a Syma csarnokban lesz látható...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION