hirdetés



Színpompás sziklakert

Kert-balkon

Színpompás sziklakert

Készíts sziklakertet egyszerűen. 

Mint a képekből kiderül, egy sziklakerthez nem kell hatalmas alapterület, sem óriási görgetegkövek. Édesanyja kérte meg Bodó Krisztiánt, hogy segítsen létrehozni egy sziklakertet az udvaron, mert nagyon megtetszett neki és szeretett volna egyet a saját udvarán is. Krisztián két hónap alatt, hétvégéken dolgozva létrehozta ezt a kedves összeállítást.

1. Ha csak egy 2×2, vagy akár csak 1,5×1,5 méteres kertdarabkát tudunk is felhasználni erre a célra, ha beleadjunk a szívünket, meg sok munkát és ötletet, akkor csinos lesz a végeredmény.

 

2. A nagyon decens francia kastélyparkokban ágyásonként egy, legfeljebb két színű virágokat ültetnek. Ám mint ez a kép is bizonyítja, minél többféle színű virág pompázik a sziklakertben, annál szebb.

 

3. A nagyobb kövekkel elkerített „fő sziklakert” mellett Krisztián néhány kisebb szigetet is kialakított, amelyeket folyami kavics választ el és köt össze.

 

4. A dália és a bársonyvirág nagyon szépen mutat a többi vidám színű virág mellett.

 

5. A sziklakert közepét stílszerűen több bokornyi mennyiségű kövirózsa borítja, mintegy megkoronázva a művet.

 

6. A másik szigetszerűen különálló sziklakertecske dísze egy bíborvörös kakastaréj.

 

7. A dáliák közt nagyon jól érzi magát a porcsinrózsa – és az is jobb kedvre derül, aki szemléli. Szóval munkára fel, kísérletezni ér!




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Kertápolási tippek szakértőktől
Jó hír a kertészkedés szerelmeseinek: hamarosan kertápolási podcast indul, amit akár autóban ülve, sütés-főzés vagy épp kertrendezés közben is hallgathatnak.


csináld magad
Bárpult, minibár, bárszekrény otthonodban: így építsd meg
Szeretnéd otthonodban is átélni a bárok hangulatát? Szívesen meghívnánk vendégül barátaidat? Csak a pároddal szeretnél egyet koccintani egy nehéz nap után? Építs bárpultot, készíts mini bárt vagy bárszekrényt!


csináld magad
Kerti faházak építése: a tárolótól a nyaralóig
Ha épp kerti tároló, játszóház vagy esetleg kiülő építésén töröd a fejed, nézd meg a következő ötleteket, hogy ihletet meríts!


Ötletek
2018 legjobbjai
Az Ötlet Mozaik idei Építési bajnokságának eredményhirdetése.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság