hirdetés



Mediterrán madáritató tőzegbetonból

Kert-balkon

Mediterrán madáritató tőzegbetonból

Hosszan gondolkodtak a kertjük központi helyén üresen árválkodó terület kihasználásáról Hegedűs Zoltánék Mendén.

Vártak a jó koncepcióra, a sugallatra, hogy mi legyen vele, míg egyszer csak beugrott a gondolat, hogy egy kis madáritatós „valami” lenne jó oda. A gond csak az anyagokkal és a méretekkel volt. A bolti megoldások nem is egyediek, gyakorta pedig giccsesek. Több verziót végiggondolva, Zoltán napokon át keresgélt a neten, míg bekerült a képbe a – tőzegmohából, cementből és perlitből vagy homokból készülő – tőzegbeton, mint lehetséges alternatíva. A formákat és megoldásokat végiggondolva, Zoltán belső szemei előtt megjelent, hogyan kellene kinéznie. Ezután számba vette a sablonnak használható otthoni és beszerezhető formákat. Így jutott eszébe a gyerekek által kinőtt IKEA-s játéktároló doboz. Elkezdte beszerezni az alapanyagokat, majd elkészítette az első kaspót. Mikor minden alkatrész elkészült, és kb. 3-4 hét alatt kellően megszilárdult, Zoltán összeállította és beültette növényekkel.

 

1. Egy öreg tuja kipusztulása után sokáig kihasználatlanul állt a terület.

 

2. A madáritató köré kb. 3 négyzetméternyi albán mészkőfelület került.

 

3. 2-3 naponta lehetett új kaspót kezdeni, amikor az előző már megszilárdult.

 

4. Az itató három tálcából készült, a láb két összeforgatott vödörből.

 

5. Az itató peremét díszítő tőzegbeton madarakat Zoltán kézzel formázta.

 

6. Végül egy netről rendelt napelemes szökőkút is került az itatóba.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Levegőt a fűnek!
A pázsit talajfelszínén az elhalt növényi részekből idővel filcszerű réteg képződhet. Gyepszellőztetés, amikor a füvet megszabadítjuk a felhalmozódott gyepfilctől.


Kert-balkon
Idén is összecsapnak a világ legjobb favágói
November 3-án és 4-én visszatér a norvég olimpiai városba, Lillehammer-be a STIHL Timbersports Világbajnokság.  Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak és az egyéniben is versenybe szálló Juhász Istvánnak!


Kert-balkon
Kerti asztal betonból és fából
Nem mindenki szereti ősszel a kerti bútor elpakolásával járó hercehurcát és nem mindenkinek van annyi tárolóhelye, hogy ne kelljen telente kerülgetni az elspájzolt kinti bútort. De ha kint marad, akkor nagyon fontos, hogy masszív, az időjárásnak ellenálló anyagokból készüljön.


Kert-balkon
Fűnyíróteszt
Minden hobbikertész ápolt pázsitot szeretne a kertjében. Ahhoz, hogy a gyep a kert dísze legyen ? gondozott és strapabíró ?, tavasztól őszig rendszeresen nyírni kell. Ezért évente legalább 8-10 alkalommal szükséges füvet vágnunk. Ehhez már csak a megfelelő fűnyíró gépet kell kiválasztanunk.






Kert-balkon

Diy kerti tároló





hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság