hirdetés



Mediterrán stílusú kút

Kert-balkon

Mediterrán stílusú kút

Az akkoriban még frissen vásárolt falusi lakóház udvarán volt egy régi, de működőképes ásott kút, melynek csak az utolsó fél gyűrűje állt ki a földből.

Dr. Nagy Zoltán (Kompolt) valamilyen dekoratív megoldáson gondolkodott, de az épületek festése, a térkövezés és a növényzet alkotta környezetbe nem illett bele a kerekes kút, így végül mediterrán kút mellett döntött. A kút tégla alappal, vasrács fedéssel készült, a vizet vödörben, kötéllel, csigán lehet felhúzni. (A kút egyébként öntözés céljára szolgál és szivattyúval működik, a vödrös vízhúzás csak a tradíció miatti opció, de fizikailag lehetséges).

 

1. Az alsó rész kisméretű téglából készült, a ragasztás fagyálló csemperagasztóval történt, a fugázás csemperagasztó és homok 3:2 arányú keverékével.

 

2. A felső, hosszanti élére állított téglasor tégláinak vastagsága miatt a szélen a fugák túlságosan tágak lettek volna, ezért Nagy doktor minden (52 db) téglát megsarkalt egyik oldalán, sarokcsiszoló és vágókorong segítségével.

 

3. A középső, fekvő féltéglasornál ugyanezt a problémát Zoltán nem sarkalással oldotta meg, hanem hosszában felezett kisméretű téglából 2,5 cm-es szeleteket vágott, azokat ragasztotta be a széles résekbe.

 

4. A rács 20×3 mm-es, a kör alakú abroncs 30×4 mm-es laposacélból, a három ívelt szár 15 mm-es betonacélból  hegesztéssel készült. A munka kb. 5 munkanapnyi időt vett igénybe.

A végeredmény a környező kerttel együtt igazán lenyűgöző.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Praktikus tároló a kutyus játékainak
Nálad is egyre csak gyűlnek és gyűlnek a kutyus játékai? Már eleged van belőle, hogy a kis figurák szanaszét hevernek a lakásban? A következő praktikus tároló neked is jól jöhet.


csináld magad
Lehet szép is, ami hasznos: tetőt kap a régi kút
Sokan ragaszkodnak kútjukhoz, amiben a vízárakat ismerve nincs semmi csodálnivaló. Na de mi van, ha a kút teteje elöregedett és már balesetveszélyes? Lássuk, hogyan készített rá új tetőt legutóbbi barkácsbajnokságunk egyik nyertese.


Otthon-bútor
Fejleszd kutyád intelligenciáját
Ennek a varázsdobozkának az elkészítésében először csak a gazda, azután a kutyája, majd az egész család örömét fogja lelni. Töltsd meg a fiókot a négylábú kedves ropogtatnivalójával vagy gumicsontjával és kezdődhet a móka.


Kert-balkon
Szökőkutak reneszánsza
Néhány éve még az egyszerű kerti tó számított újdonságnak, ma a benne elhelyezett szökőkút vagy vízesés az igazi látványosság. Ez nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem tavunk biológiai egyensúlyára is jó hatással van. Már a tó tervezésekor gondolni kell a kiegészítők helyére.






Kert-balkon

Falikút az erkélyen





hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság