hirdetés



Játszóház fedett homokozóval

Kert-balkon

Játszóház fedett homokozóval

Aki szeretne a gyerekeknek egy igazi árnyas homokozós, mászható, titkos kuckóval ellátott, de mégis szabad levegőre csábító játszóhelyet készíteni, jobbnál jobb ötleteket meríthet ebből, amelyet Karmazsin Krisztián készített Csornán.

 

1. A ház 90%-a bontott anyagból, döntően vörös és luc fenyőből készült. Krisztián az alapozást követően legelőször a házikó falainak keretét készítette el.

 

2. Minden elemét maga tervezte, vágta méretre, csiszolta, festette, állította össze. A tölgy színű lazúr felvitelében a gyermek is segédkezett.

 

3. A ház alapzata (amely a homokozó váza és árnyékolója is) erős és szilárd faanyagból készült, a víz ellen térkő-alapra helyezve.

 

4. A következő lépésben került a helyére – az alapzat tetejére – a „szoba”, Rögzítsük szilárdan, mert nagy erő-behatásoknak lesz kitéve.

 

5. A tetőt két darab teljes méretű (125×250 centiméteres) OSB-tábla alkotja, természetesen időjárásálló festékkel több rétegben lekenve.

 

6. Krisztián az „erkély” (más megközelítés szerint: folyosó) faanyagának védelmét összekötötte a felület játékos díszítésével.

 

7. A „ház” belseje műanyag lambéria, ami szintén bontott anyag. Az épület alapterülete 150×200 cm, a szobáé 130×150 cm, a szerkezet összmagassága 345 cm.

 

8. A kész szerkezet mászólétrával és csúszdával, valamint Wales ősi, lovagkori lobogójával lett teljes.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Homokozó pihenőpaddal
Raklapból készített olyan homokozót Szabó László Várvölgyön, amely egy mozdulattal paddá alakítható.


csináld magad
Minden gyerkőc álma: homokozó várral
Unokái álmát váltotta valóra Székely József, aki a kerti homokozó mellé egy favárat is épített. Ötlete nálunk is nyerőnek bizonyult: márciusban elnyerte a hónap olvasója címet. Gratulálunk!


csináld magad
Barkácsolj játszóteret az udvarra: a homokozótól a hintáig
Messze van a játszótér? Van még hely az udvaron? Készíts gyerekeidnek, unokáidnak mini játszóteret! Már egy hintának vagy homokozónak is nagyon fognak örülni a kicsik! Íme négy ötlet!


csináld magad
Homokozó a kertben a gyerkőcök örömére: íme négy ötlet
Most, hogy lassan tényleg beköszönt az igazi tavasz, végre kint is lehet a gyerkőcökkel játszani. Ha van a kertben egy homokozó, órákra le tudjuk őket foglalni. Lepd meg te is a kicsiket! Íme néhány ötlet!











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság