hirdetés



Hűsölő négylábúaknak kánikula ellen

Kert-balkon

Hűsölő négylábúaknak kánikula ellen

Essen egy kis szó az emberek kényelme után az állatok kényelméről is – gondolta Parti Éva olvasónk Veresegyházán, és viszonylag kis kertjében egyetlen nap alatt megépítette hőséget nehezen tűrő kutyájának ezt az egyszerű, de funkcionális hűsölőhelyet.

Nagytestű, alaszkai malamut fajtájú kutyájuk azóta is nagy előszeretettel vonul el földalatti „bunkerébe”, sőt télen is többször használta. Fontos szempont – és az építést is még olcsóbbá tette –, hogy nem öntöttek betont a zsalukövekbe, mert az nem szellőzik és nem tudtak volna növényeket ültetni beléjük (a „tereptárgyat” azóta növényekkel is körbeültették). A tetőhöz pedig a megmaradt betonoszlopokat használták áthidalónak. Annak a tetejére betonit lapot helyeztek és kátránypapírral szigetelték.

 


1. Az első lépés a kutya méretének megfelelő gödör kiásása.

 


2. Éva ezután 18 db zsalukövet rakott le három sorban.

 


3. Elmozdulás ellen alumínium rudakat ütött a kövekbe.

 


4 A kész falszerkezetet földdel bedöngölte és belocsolta.

 


5. A kész, kátránypapírral szigetelt tetős odút földdel betemette.

 


6. A vízelvezetés érdekében bitumenes hullámlemezt szerelt fölé.

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Készíts gyümölcsládából trendi fekhelyet kutyusodnak
Gondoltad volna, mennyi mindenre felhasználható egy egyszerű gyümölcsláda? Nagyon egyszerűen készíthetsz belőle például kiskutyádnak trendi fekhelyet. Megmutatjuk, hogyan!


csináld magad
DIY kutyafekhelyek a téli időszakra
Jön a hűvösebb időszak, amikor nemcsak mi, emberek szeretünk a meleg lakásba bekuckózni, hanem házi kedvenceink is. Ne feledkezz meg róluk és lepd meg őket egy saját készítésű kutyafekhellyel. Íme néhány ötlet!


csináld magad
Ez a kutyaház többe kerül, mint egy lakás
Forintra átszámolva 56 millióért árulja kutyaházát egy japán cég. Valóban különleges darabról van szó, mindenki döntse el, megérne-e neki ennyit kis kedvence kényelme…


csináld magad
DIY kiegészítők gazdiknak: a macskakuckótól a csirkeetetőig
Legyen szó nyusziról vagy kiscicáról, ha háziállat érkezik a házhoz, gondoskodni kell róla. A szeretetreméltó cukiságok aztán hamar belopják magukat a szívünkbe, így gyakran el is kényeztetjük őket… Jól jönne a te kedvencednek is egy új kuckó vagy egy rendes etető? Cikkünkben hasznos kreatív ötleteket találsz!











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság