hirdetés



Időtálló nútféderes térkövek

Kert-balkon

Időtálló nútféderes térkövek

Az érték- és időtállóság kérdése nem csak házépítéskor merül fel, hanem a dekoratív és funkcionális kerti felületformálást illetően is. Minőségi térkövek használatával olyan térburkolatot alakíthatunk ki, amely hosszú távon is megfelel az elvárásoknak.

A minőségi és professzionális termékek használata a térburkolatoknál is fontos szempont, hiszen ez az időtállóság és értékteremtés kulcsa. Ennek érdekében a Leier bevezette a magyar piacra a nútféderes kapcsolódási rendszerű „Palomino” térkövét.

Az újdonság lényege, hogy a térkövek oldalán található besűrített, fésűs rendbe állított, lefelé szélesedő és fokozatosan vastagodó, csonkolt kúp formájú távtartók közötti fugában lefelé egyre kevesebb a hely a fugázó homok számára, amely a beiszapolással így teljes keresztmetszetében ellepi, kitölti a fugát.

A rendszermegoldás egyik előnye, hogy az a beépítést követően teherelosztó tárcsaként is funkcionál: a burkolatot a járművek indulásakor, fékezésekor, kanyarodásakor érő vízszintes erőhatások oldalirányú nyomással terjedve kerülnek elosztásra - ezt itt a fugahomok stabilizálásával oldották meg. A vízszintes erőhatások nem csak nyomás, de húzás útján is együttdolgozásra késztetik az egyes burkolóköveket, amit az elemek a rendszer távtartóinál egymásnak adnak át, csaknem az ipari burkolat kötését biztosítva a díszburkolatnál.

A nútféderes kültéri burkolatok praktikussága kéz a kézben jár az esztétikummal. Mivel a távtartók a burkolókő keresztmetszetének felső 7-8 mm-es részén már nem jelennek meg, azok a fugázott burkolatnál rejtve maradnak, hullámtörő tulajdonságuk révén pedig megvédik a burkolatot a nagynyomású mosóberendezéssel történő tisztítás során. A kézzel válogatott, méretpontos térkövek ellenállóak az UV-sugárzással, a mohával, az algákkal, a medencetisztító szerekkel, illetve a fűfélék és falevelek festékanyagaival szemben, de a zsír, az olaj és a vörösbor sem képes behatolni a belsejükbe, ezáltal felületük folttalan marad. Tisztításuk egyszerű, a szennyeződések eltávolítása enyhén lúgos vízzel, tavasszal és késő ősszel ajánlott.

Az európai megfelelősségi jelöléssel ellátott termékek fagy- és olvasztósóállók, nem csúsznak, a speciális felületvédelem pedig rendkívüli ellenálló képességet szavatol nekik. A nútféderes illesztésnek köszönhetően a térburkolat rendkívül gyorsan és egyszerűen lerakható, így kisebb felület esetében szakember segítsége nélkül is megépíthető, esetleges felszedés esetén pedig károsodás nélkül újra felhasználható.

További infó: //www.leier.hu/




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Burkolat a kertben: térkövezni egyszerű
A térkőburkolat három rétegből épül fel: a legalsó a tömörített murvából álló teherhordó réteg, a középső a fektető vagy ágyazó homokréteg, legfelül pedig a burkolókövek vannak. Járda esetén elég, ha a teherhordó réteg 15 centi vastag, autóbeálló esetén 25-35 centis kell.


Kert-balkon
Térkövek a kertben? Járdarakás egyszerűen
Stabil, masszív, strapabíró és még látványban is különleges élményt nyújt a hullámos térkő. Ráadásul pedig aki megpróbálja, rájön: a járdaépítés mestersége nem is olyan bonyolult. Újítsa fel velünk járdáját, kerti sétányát, illetve autó- vagy garázsbeállóját!


Kert-balkon
Fűszerspirál a kertben
Régóta vágytak egy fűszerspirálra Gábris Péterék, de az utolsó lökést egy zánkai kirándulás adta, ahol ellátogattak a Gyógynövényvölgybe, és látták, hogy néz ki teljes pompájában.


Gép- és anyagújdonságok
Így lesz tökéletes a kertünk
A kertet nem csak ápolni kell tudni, hanem a kialakítására is időt és energiát kell szánni. A megfelelő növényzet kiválasztása legalább olyan fontos, mint egy jó minőségű virágtartó vagy járólap felhasználása.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság