hirdetés



Kompakt játszótér

Gyerkőc

Kompakt játszótér

Egy balatoni nyaraló mellé építette Somos Roland (Szigetvár) ezt a kis játszóteret.

Két oka is van, hogy saját kezűleg készült a játszótér: egyrészt a kész építményeket nagyon drágának találták, másrészt pedig Roland szerette volna kipróbálni magát ilyen téren is.

Luc- és vörösfenyő

Roland az építmény minden elemét saját kezűleg készítette, csak a műanyag csúszda lett boltban vásárolva. Az elemek nagyrészt lucfenyőből vannak, kivéve a homokozó keretét, ami vörösfenyő. Minden elem gyalulva és csiszolva van, nehogy a kis kezekbe szálka kerüljön. A torony tetejét Roland nádszövettel borította, ami alá tetőfólia került. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba játszóterüket.

Jó terv fél siker

Hétvégéken tudott csak dolgozni rajta, de elkészült 4 hétvége alatt. Az íróasztal mellett megrajzolt tervek pontos követése mellett nem adódtak nagy problémák.

 

1. Fontos, hogy a szerkezet stabil legyen és jól rögzített.

 

2. A hintatartó gerendát a toronyhoz több csavar rögzíti.

 

3. A tetőt fedő nádszövet alatt tetőfólia van, így nem ázik be.

 

4. A homokozó mellett asztal és pad is van, külön tetővel.

 

5. Minden elemet érdemes több réteg favédőszerrel lekenni.

 

6. A kötéllétra fokait alulról többszörös, nagy csomók tartják.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Kerti bútorok felújítása tavaszra: így csináld
Már tényleg csak néhány nap és megérkezik a tavasz! Készítsd fel kerti bútoraidat az évszakra, itt az ideje a megújulásnak! Íme egy kis inspiráció a munkához!


Ötletek
Nyári konyha mészkőből
Az udvar végében alakítottak ki nyári konyhát Szentesiné Szabó Éva és férje Fertőrákoson, mert jó idő esetén szívesen tartózkodnak a szabadban.


Ötletek
Ötletes megoldások szerszámok tárolására
Folyton keresgéled a szerszámaidat? Szanaszét hevernek a műhelyben? Hogy ne érjen több kellemetlenség, rendszerezd őket! Három ötletet mutatunk tárolásra!


csináld magad
Kerti konyha bontott téglából: grillel, bográcsozóval és kemencével
Szinte mindenki szeret bográcsozni, grillezni. Nem mindenki szánja rá magát viszont arra, hogy rendes sütő-főzőhelyet alakítson ki a kertjében. Pedig mint a mellékelt példa bizonyítja, ez nem is olyan nehéz, ráadásul ha ügyesen csináljuk, nem is kerül túl sokba.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság