hirdetés



Dekorcsillag néhány deszkából és egy égősorból

Ötletek

Dekorcsillag néhány deszkából és egy égősorból

Minimális mennyiségű alapanyag kell mindössze ennek a hangulatos, világító dekorációnak az elkészítéséhez.

A csillag eredetileg karácsonyi dísznek készült, de az ünnepek elmúltával kiderült róla, hogy tulajdonképpen egész évben elöl maradhat. Készítője, Ujházi Ildikó Budapesten három deszkából és két lécből állította össze a helyes kis dekortáblát, gyakorlatilag nulla forint ráfordítással – ami persze úgy jön ki, hogy a máshonnan kimaradt faanyagon kívül az előző évről akadt otthon egy karácsonyi LED-fűzér, valamint néhány csavar és egy festékesdoboz alján némi lazúr. A deszkák méretre vágásához kell egy kézifűrész (talán a rókafarkú a legjobb, de mindenkinek más a kedvenc szerszáma) a lyukak kifúrásához elkél egy fúrógép és egy olyan átmérőjű fúrószár, hogy a lyukakba beleférjenek a LED-ek, ezenkívül a csavarokat is be kell tekerni valahogy, vagy kézi csavarhúzóval, vagy akkus csavarozóval. A munkával Ildikó kb. 1 óra alatt készült el, persze a száradási időt nem számítva.

Lépésről lépésre

1. A három deszkát vágjuk egyforma hosszúra és hátulról csavarozzuk egymáshoz két segédlécen át. Ezután rajzoljuk fel a csillagot. A csillag csúcsai egy köríven 72 fokonként helyezkednek el.

 

2. Számoljuk meg, hány LED van a fűzéren, és ehhez képest osszuk be, milyen távolságonként fúrjunk lyukakat az ötágú csillagba.

 

3. A tábla hátoldalán látható, hogy az összekötő léceket érdemes a szélek közelében fölcsavarozni, különben a lyukak egy részét rajtuk keresztül kell kifúrni.

 

4. Miután megvagyunk a fúrással (itt soronként 9, összesen 41 lyuk van), festhetjük, lazúrozhatjuk vagy más módon dekorálhatjuk a felszínt.

 

5. Végül helyezzük a lyukakba a LED-eket. A későbbi szétszedhetőség érdekében ne pillanatragasztóval, hanem kétoldalú ragasztószalaggal.

 

6. Döntsük el, hol lesz a csillag helye az ünnepek alatt és csatlakoztassuk a fűzért. Néhány kiegészítő még izgalmasabbá teheti az összhatást. Azt is érdemes kitalálni, hogy ünnepek elmúltával hol mutat majd a legszebben.

Ildikó egyébként sok más szép tárgyat is készített már, ezeket végig lehet böngészni például itt.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Lakáskiegészítők uszadékfából
Mire használhatnád fel a kertedben kivágott fa ágait vagy a folyóparton talált uszadékfát? Ha szeretsz barkácsolni, akár rusztikus lakáskiegészítőket is készíthetsz belőlük. Pontosan mire gondolunk? Mutatunk néhány ötletet!


csináld magad
Kreatív kerti dekorációk: inspiráció
Egy kis kreativitással az unalmasnak tűnő kertet is szebbé tehetjük. Nem kell egyből drága kiegészítőket venni, akár a feleslegessé vált holmikból is alkothatunk csodákat. Virágágyás és minikert például már néhány törött cserépből vagy kiselejtezett autógumiból is válhat. Íme egy kis inspiráció az alkotáshoz!


csináld magad
Rusztikus falikép faszeletekből
Néhány maréknyi faszeletből rusztikus falidekor varázsolható egy kis kreativitással.


Kert-balkon
Kerti dekorációból gyerekjáték
Kerti dekorációt akart készíteni Vörös Józsefné Őrbottyánban, azért alkotta meg ezt a két sziklára épült mediterrán falu-modellt, amelyet libegő köt össze (a falvak lakói és a turisták ezzel közlekednek) – de a dekorációból játék lett, mert a gyerekek azonnal lecsaptak rá.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság