hirdetés



Szebb, mint új korában

Ötletek

Szebb, mint új korában

Lakner Zsolték nagykanizsai háza előtt egy több évtizedes pad ácsorgott, leromlott, használhatatlan állapotban. Zsolt úgy döntött, felújítja, és mert mindig is tetszettek neki a kalocsai minták, azokkal díszíti.

Az eredeti faszerkezet korhadása miatt teljes cserére szorult. Az új ülőke és támla egy régi raklap deszkáiból készült: Zsolt excentercsiszolóval simává varázsolta, majd az előrajzolt mintákat forrasztópákával a fába égette – összesen húsz órai, türelmes munkával.

A faanyagot ezután előbb favédőszerrel kezelte, majd lenolajjal itatta át. Ezután jött három réteg időjárásálló lakkréteg. Az acélvázról több évtizedes korrózió nyomait drótkorong és sarokköszörű segítségével tüntette el. Ezután jöhetett az alapozó, majd száradása után még három réteg zománcfesték – végül pedig az összeszerelés. Íme a végeredmény:




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Otthonfelújítás saját kezűleg: az ajtócserétől a burkolásig
Régóta halogatod az otthonfelújítást? Idén talán eljött az ideje annak, hogy belevágj. Vannak olyan projektek, amit akár te magad, szakember segítsége nélkül is megvalósíthatsz. Íme néhány közülük!


Hírek
Megérkezett a nagy hideg: még most sem késő szigetelni
Megérkezett a valódi, farkasordító hideg Magyarországra, reggelente már akár mínusz 10-15 fokot is mutathat a hőmérő. Ennek ellenére azonban még mindig időben vagyunk, ha otthonunk megfelelő szigeteléséről gondoskodnánk, hiszen létezik egy új hőszigetelési technológia, amelynek köszönhetően egynapos munkával felkészíthetjük házunkat a zord téli időjárásra és a meleg nyarakra egyaránt. A megfelelő szigeteléssel otthonunk energiafelhasználásán is rengeteget spórolhatunk.


Gép- és anyagújdonságok
Óvodai mosdófelújítással ünnepelte 50. születésnapját az Alföldi
Az egykori Alföldi Porcelángyár alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából a cég utódja jótékonysági akciót hirdetett, és saját születésnapján megajándékozott egy oktatási intézményt.


Otthon-bútor
Hulladékfából álompadló
Az orosz Alekszej Sztyesak egy 56 négyzetméteres szépségszalonnak készítette el a padlózatát úgy, hogy a végeredmény teljesen egyedi és egészen különleges lett. 










Gép- és anyagújdonságok

Jót tenni jó!

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság