hirdetés



Pálcikát összefogni egyszerű!

Ötletek

Pálcikát összefogni egyszerű!

Sok elsős-másodikos gyerek szüleinek okoz gondot, hogyan csomagolják össze a gyerek számolópálcikáit úgy, hogy ő is biztonságosan és könnyedén tudja őket elrakni az iskolapadba, mármint hogy ne csússzanak szét és ne vesszenek el. Mert ugye különben jár a fekete pont...

Ezt a problémát oldotta meg frappánsan Antal Zoltán (Harkakötöny). Először a kézenfekvő befőttesgumira gondolt, de az tekeredik, csavarodik. És még veszélyes is, ha nem sikerül 8-as alakban megcsavarnia. De hányszor tekerjük meg, hogy biztonságosan fogja a kis kötegeket? Mindezt egy 6-7 éves gyereknek kell elvégezni az iskolában. Aztán kipróbálta, hogy a kerti gyorscsatlakozók tömítéséből ismert O-gyűrű mit tud. Nos, mintha erre (is) találták volna ki: a kb. 11×2,6 mm-es O-gyűrű (a 3/4"-os csatlakozók tartalék tömítése) tökéletes arra is, hogy 10-esével csomagoljuk pálcikáinkat.

Nincs tekergetés, csavargatás, nem szakad el, nem csíp, nem kell nyújtani. Egy kerti szezonban néhány ilyen gyűrű amúgy is mindig van otthon.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Kerti csap oszlopkőből
Egy hónap alatt, nagyjából 6-7 óra munkával építette meg ezt a csapot Glávics Ágoston a Somogy megyei Batén, mert bár adott volt a vízóraaknában lévő csapcsatlakozás, ám a mindennapokban nehéz volt hozzáférni.


Ötletek
Napernyőjavítás gyorsan
A kerti, esernyő formájú nyitható napernyők egyik tipikus problémája, hogy a nagy igénybevételnek kitett csuklók egy idő után megadják magukat és eltörnek. De van megoldás!


Ötletek
Korcsolyaélezés egyszerűen, gyorsan
Egy korcsolya kiélezése is pénzbe kerül (a sorban állásról nem is beszélve), hát még ott, ahol három unoka korcsolyája vár élezésre – nem véletlenül kérték meg a barkácsoló nagyapát, Bagoly Gyulát Balatonalmádiban erre a munkára. Frappáns megoldás született.


Ötletek
Egyedi szerkezetű könyvespolc
Szüksége volt egy könyvespolcra Héja Tamásnak (Besenyszög), és úgy döntött, hogy nem vesz, hanem csinál egyet.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság