hirdetés



Hintaló készítése

Gyerkőc

Hintaló készítése

Sógornője kislányának készítette ezt a hintalovat Scheib László Halásziban.

Először kemény kartonra kirajzolta a testet, a lábat, a talpat és így összeállítva mérte be, hogy jó lesz-e a magasság vagy még állítani kell rajta. Csak amikor már minden passzolt, akkor vágta ki dekopírfűrésszel a 18 mm-es rétegelt lemezből az egyes alkatrészeket.

Aztán ragasztva és csavarozva rögzítette egymáshoz őket. A testet a lábaknál tiplivel ragasztva erősítette az íves talphoz, de biztosításképpen vinkli-elemmel is odacsavarozta. A mintát, amelyet a felesége rajzolt elő, forrasztópákával égette a fába. Enyhe csiszolás után végül három réteg vízbázisú lakk következett.

hintaló




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Hintaszarvas
Néha elég egyetlen apró, de fantáziadús extra, és a szép, de mindennapos tárgy helyett ötletes és vidám darab születik. Például hintaló helyett hintaszarvas.


Gyerkőc
Pajkos póni
Feleségével beszélgetve jutott arra az elhatározásra Werstroh János (Pécs), hogy elkészíti a pónit – születendő gyermekeik örömüket lelik majd benne.


Ötletek
Autó-ajándékdoboz
Apró fadobozokat festett meg tűzoltó- és rendőrautónak Weiss Pamela Dunakeszin.













hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság