hirdetés



Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

Gép- és anyagújdonságok

Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

A téli jégkörhintázás után ismét arra készül a STIHL, hogy meghódítsa a Balatont.

Ezúttal egy nem mindennapi motorshow-val várják a 18. Harley-Davidson Open Road Fest közönségét június 10-én, szombaton, Alsóörsön. Legjobb faszobrászukat hívják segítségül, hogy megmutassák, mire is képes valójában ikonikus láncfűrészük. Az egész ország felkapta a fejét arra, hogy januárban miként siklott a stílfűrész a Balaton jegén. Most úgy döntöttek, ismét meghódítják a magyar tengert, ezúttal azonban a víz helyett a motorok kerülnek a középpontba.

– STIHL és Harley-Davidsonkét ikonikus márka, melyet mindenki jól ismer, s melyről mindenki tudja: elemi erővel bírnak – mondja Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója, aki úgy véli, ebből a szerencsés találkozásból csakis valamilyen elképesztően nagy durranás tud kisülni. – Olyan motorshow-val készülünk, melyhez hasonlóval garantáltan nem találkoztak még a sokat látott motorosok sem – teszi hozzá.


A tervek szerint két háromszáz kilós tölgyfa tönkjéből farag ki Gáborecz István faszobrász egy életnagyságú Fat Boyt. – Amikor a STIHL felhívott az ötlettel, először őszintén szólva megrémültem, hiszen ez egy merőben új kihívás a számomra is. Nem tudok hasonló akcióról, nem félek azonban a megmérettetésektől, szívesen vágom bele a láncfűrészemet – mondja nevetve. A Harley kifaragásának már az előkészítése is nagy fegyelmet és odafigyelést igényel, ráadásul a több százkilós szobrot mozgatni sem lesz egyszerű. – Készítenem kellett egy emelőszerkezetet, ami egy tonnát tud mozgatni és az alapanyaghoz sem volt könnyű hozzájutom – meséli a faszobrász.

Az eredeti elképzelés szerint egyetlen tönkből faragta volna ki a Fat Boyt, végül azonban úgy döntött, kettőből illeszti össze a motort. – Azt, hogy mekkora lesz pontosan a szobor súlya, még nem lehet tudni, hiszen ez nagyban függ a fa víztartalmától is – húzza alá, az azonban biztos, hogy a Harley két tavalyi vágású tölgyből készül, s nagyságrendileg 350-400 kilót nyom majd.
A Harley-Davidson Open Road Fesztivált június 7. és 11. között rendezik meg Alsóörsön. Ha érzed a rock zene dübörgését a mellkasodban, hallod a motorok zúgását és a Stihlfűrész süvítését, látod az önfeledten mosolygó arcokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz. És hogy mi lesz az életnagyságú Fat Boy szobor sorsa? Az kiderül június 10-én, az esti Tankcsapda koncert előtt!




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ezért fontos az alumínium újrahasznosítása
Mi a közös az 1969-ben Holdon hagyott zászlórúdban, III. Napóleon étkészletében, egy farmer gombjában és egy italos dobozban? Meglepő vagy sem, de az anyaga. Az alumíniumot már évezredek óta ismerjük, de kinyerése és feldolgozása hosszú időn át nehézségekbe ütközött, ezért értéke az aranyéval vetekedett.


Hírek
Ilyen hatással lesz a CSOK az építőiparra
Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője bemutatta az építőanyag kereskedelmi hálózat Őszi Trendriportját, amely CSOK lendületben az építőipar! címmel jelent meg.


Gép- és anyagújdonságok
20 éve a közös úton
Nemrég ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát az ország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata, az újHÁZ Centrum.


Gép- és anyagújdonságok
Öt tipp a professzionális szigeteléshez
A jó szigetelés a tervezéssel kezdődik és közel 50%-kal csökkenti a gázszámlát.






Gép- és anyagújdonságok

A ruhaápolás jövője





hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság