hirdetés



Új webshoppal erősített a Praktiker

Gép- és anyagújdonságok

Új webshoppal erősített a Praktiker

A Praktiker teljesen új webshopot fejlesztett, hiszen az e-kereskedelem a teljes árbevételének egyre növekvő hányadát teszi ki. A magyarországi barkácsáruházláncban gyors és ingyenes internetelérés kiépítése lesz a következő lépés, amihez egy termékinformációs, tájékozódást és üzleten belüli navigációt segítő alkalmazásrendszer fog társulni.

 

A Praktiker webshopos forgalma folyamatos növekedést mutat 2015-hez képest, megduplázva az előző évi adatokat. Éves szinten a Praktiker e-kereskedelemből származó bevétele már egy önálló kisebb alapterületű áruház forgalmának felel meg. Az országos adatok szerint az e-kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes kiskereskedelem 4,1%-a – a magyar barkácslánc e-szegmense az országos átlagnál is dinamikusabb növekedést produkált. Az online vásárlások kosárértéke 2,5-3 szorosa az offline-nak. A Praktiker a hazánkban működő barkácsáruházak közül elsőként nyitott olyan internetes áruházat még 2009-ben, ahol nemcsak az akciós prospektus volt elérhető, hanem a teljes áruválaszték, és akár házhoz is szállították a kiválasztott termékeket. A webshop tervezését és programozását kizárólag magyar informatikai szakemberek végezték a Praktiker számára.
„A webáruház újjáépítését, újragondolását a vásárlók magasabb szintű kiszolgálásának, illetve a modern e-kereskedelmi és online marketing eszközök beépítésének igénye generálta. Webshopunk nem a régi oldal egy megújult változata, teljes mértékben az alapoktól építkezve alakítottuk ki az e-kereskedelmi csatornánkat” – mondta Hallgat László, a Praktiker Kft. webshop vezetője. Az új portál mobilra is optimalizált, intelligens, a vásárlók szokásaihoz igazodó keresőt kapott. Emellett a termékekről több képi, videó és szöveges információt érhetnek el használói. Ezzel párhuzamosan a logisztikai rendszer és a kiszolgáló háttér is teljes átalakításon ment keresztül. A megszokott házhoz szállítási módokon felül egyre több fix pontos átvételi módot is kínál a Praktiker országszerte.
Az e-kereskedelmi szolgáltatások, de a hagyományos áruházi értékesítés során is stratégiai szinten tervez a Praktiker az új online eszközrendszerrel. A rövidtávú terveik között további kiemelt fejlesztések is várhatók: a jövőben ingyenes wifi lesz elérhető a hazai üzletekben, hogy ennek segítségével megvalósuljon a webshop és az offline tér összeköttetése. Egy termékinformációs, tájékozódást és üzleten belüli navigációt segítő, valamint a törzsvásárlói rendszert is kezelő mobil alkalmazásrendszert is terveznek fejleszteni a jövőben, hogy még több élményt adjon a vásárlás, s egyszerűsödjenek a folyamatok.
„A Praktiker célja, hogy folyamatosan növelje e-kereskedelmi részarányát a vállalati árbevételében. Online vásárlóink zöme a fiatalok, valamint a „csináld magad” szellemében felújítók közül kerül ki. Az online technológiák alkalmazása nélkül ezeket a célcsoportokat nem érnénk el hatékonyan, pedig 2014-ről 2015-re mintegy 15%-kal költöttek többet egy-egy vásárlás alkalmával a webshopban vásárlók, míg ez a szám erre az évre 30%-ra emelkedett” – tette hozzá Hallgat László.
Jelenleg a közel 40 ezer terméket kínáló Praktiker webshopban a húzó termékkörök a bútorok, a fürdőszobabútorok, a fürdőszoba-berendezések, a zuhanykabinok, a csempék, az ajtók, ablakok, a medencék és a kandallók. A termékkínálattal kapcsolatosan több újítás történik hamarosan: az egyik a II. osztályú vagy kiárusítás alatt lévő termékek megjelenítése „outlet" jelleggel. Ez néhány héten belül elérhető lesz a felületen. Ezen túl nagy reményt fűz a Praktiker a beszállítók teljes katalógusainak feltöltéséhez is, azaz lényegében a webshopon szereplő kínálat jóval szélesebb lesz, mint az áruházban elérhető. A tervek szerint rövid távon 5 ezer cikkelemmel bővülhet az online kínálat a lakberendezés, az otthonszépítés, a felújítás, a kertészet és a hobbi kategóriában.
A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, több mint 1200 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető. 2015-ben a magyarországi Praktiker hálózat 32,5 milliárd forintos árbevételt ért el.
https://www.praktiker.hu/




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Így befolyásolta a grillszezont a koronavírus-járvány
A koronavírus-járvány miatt idén korábban indult a grillszezon. A Praktikernél is ugrásszerűen megnőtt a kereslet a grilltermékek iránt.


Hírek
Új ellátási lánc igazgató a Praktikernél
Csorba Lászlót nevezték ki a 20 áruházzal rendelkező áruházlánc ellátási lánc igazgatójának. A Praktikerhez azért érkezett, hogy a dinamikusan fejlődő vállalat ellátási folyamatait optimalizálja, továbbfejlessze.


Gép- és anyagújdonságok
A szép zöld gyep titka
A fűnyírás megosztó feladat a ház körül, van akit kikapcsol, van aki szívesen elcserélné a kertjét addig, amíg ez a feladat meg nem oldódik. A fűnyírás néhány egyszerű lépéssel megkönnyíthető, sőt közkedvelt feladattá válhat a kerttulajdonosok körében.


Gép- és anyagújdonságok
Módosítja nyitva tartását a Praktiker
A vasárnapi zárva tartáshoz igazodva továbbra is a vásárlók igényeit próbálja kiszolgálni a Praktiker, ezért március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét – közölte a barkácsáruház.






Gép- és anyagújdonságok

Forró téma: locsolás melegben


Gép- és anyagújdonságok

5 tipp jó hangulatú otthoni világításra


Gép- és anyagújdonságok

A burkolatok Y-generációja

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság